Великден на остров Корфу

Ограничени места! С възможност за тръгване от Пловдив
ПРОГРАМА
1 ден София - Игуменица
Отпътуване от София в 6.30 ч от площад “Александър Невски“ по маршрут София – Солун – Верия – Козани – Йоанина – Игуменица. С ферибот преминаване за о–в Корфу (1 ч 30 мин.). Настаняване в хотел Gemini 4* в курорта Месонги. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.
2 ден остров Корфу
Закуска. Панорамна обиколка (включена в цената): Ще видим Мишия остров (Понтикониси) - емблематичен за острова и полуостров Канони. В Керкира - столицата на острова, ще видим Старата и Новата крепост, църквата „Свети Спиридон“, Кметството и Аркадите „Листон“. Свободно време. Посещение на двореца Ахилион - лятната резиденция на австрийската императрица Елизабет Баварска (Сиси). Връщане в хотела. Време за почивка. Вечеря. Нощувка.
3 ден остров Корфу – Керкира – Възкресение
Закуска. Отпътуване за Керкира, за да вземем участие в най-пищното тържество от Великденските празници. Сутринта започва шествието на Свети Спиридон – закрилника на острова, който е бил канонизиран през 1550 год., спасявайки острова от глад. В 11.00 ч. църковните камбани бият и десетки керамични съдове се хвърлят от прозорците на къщите. Има две версии за произхода на този ритуал. Едната е, че произлиза от венецианците, които хвърляли старата си неизползваема посуда на първи Януари, за да им донесе Новата година – нова такава. А втората версия, ще ви разкаже нашият лицензиран екскурзовод- придружаващ Ви по време на цялото пътуване. Връщане в хотела. Свободно време за почивка. Вечеря. Тръгваме от хотела, за да можем отново да се върнем в Керкира за вечерните шествия. Вечерта в 23.30 ч. всички се събират на централния площад, за да присъстват на литургията. Малко преди полунощ от църквата Света Параскева се изнася “Светлината“ – запалена свещ, от която всички взимат огън, за да запалят своите свещи. Невероятна е гледката и усещането, когато из тъмните улици се разлива тази река от светлини. Точно в полунощ свещеника провъзгласява Христовото Възкресение. Мигновенно небето се озарява от разноцветни фойерверки, лилавите светлини на Старата крепост се заменят с искрящо бели, камбаните бият и това е апогея на празника, с който всички се поздравяват. Връщане в хотела след полунощ. Нощувка.
4 ден остров Корфу – Палеокастрица – Великден
Закуска. Отпътуване от хотела и разглеждане на Палеокастрица – едно кътче от рая. Ще имате възможност да разгледате Византийския манастир на Панагия, известен със старинните си икони и произведения на изкуството. Връщане в хотела. Фолклорна програма с жива музика и танци. Празничен Великденски обяд с традиционно печено агне и гръцки Великденски специалитети. Свободно време. Нощувка.
5 ден остров Корфу - София
Закуска. Oтпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

ДАТИ И ЦЕНИ

Gemini Hotel 4*

 https://gemini.cnichotels.com/

На човек в двойна стая - 585 лв.

Трети възрастен .
в 
двойна стая-500 лв

                                                   деца 2 - 11,99 г. с двама възрастни в стая - 400 лв.

Единична стая - 750 лв.

 

02.05.2024 - 06.05.2024


Цената включва:
  • транспорт с лицензиран автобус 3*, фериботни такси и билети, полудневна екскурзия - пешеходна обиколка на Керкира и двореца „Ахилион“, 4 нощувки в хотел Gemini Hotel 4* https://gemini.cnichotels.com, 4 закуски на блок маса, 3 вечери на блок маса, Великденския обяд с традиционно печено агне и Великденски специалитети, фолклорна програма с жива музика по време на Великденския обяд, всички трансфери свързани с Великденските шествия по програмата, медицинска застраховка с асистънс “Bulstrad Life Vienna Insurance Group” с покритие 5000 euro, водач/екскурзовод от фирмата организатор
Цената не включва:
  • входна такса за посещаваните обекти, допълнителна екскурзия до Палеокастрица – 20 евро възрастен / 6 евро – дете до 12 г., Градска такса 3.00 евро на стая на ден – заплаща се лично и задължително от гостите на хотела на рецепция

УСЛОВИЯ

Доплащане за:застраховка на лица от 71 г. до ненавършени 80 г. – 7 лв.
единична стая - 165 лв.
Намаление за:трети възрастен в двойна стая - 85 лв.
деца 2 - 11.99 г. с двама възрастни в стая - 185 лв.
Условия за резервация:Начин на плащане: 200 лв. от пакетната цена при записване. Доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване..
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.
Няма визови, санитарни и медицински изисквания.
Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт; за деца до 18 г,. пътуващи с един или без родител, нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители!
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата
Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗАД „Армеец“, или “Bulstrad Life Vienna Insurance Group”.
Програмата е подходяща за лица с намалена или ограничена подвижност.
Допълнителните екскурзии не са подходящи за лица с намалена или ограничена двигателна подвижност.
Използвани транспортни средства по програмата: автобус.
Условия за анулация:В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
При резервации по пакет „ранно записване“ в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, в срок от 7 (седем) дни от датата на записване, Потребителят резервирал и заплатил пакет за „ранно записване” губи 100 % (сто процента) от внесената сума.
при наличие на повече от 30 дни преди датата на отпътуване при записаване по редовни цени – неустойка не се удържа;
от 29-ия до 20 – ия календарни дни преди датата на заминаване се удържа 100% от внесеният депозит;
от 20-ия до 10 - ия календарен ден преди датата на заминаване се удържа 75% от общата цена на организираното пътуване;
под 10 календарни дни се удържа 100% от стойността на организираното пътуване.
Застраховка „Отмяна от пътуване“:Предоставя се възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Език на извършване на туристическите услуги: Водач на български език.


Визови изисквания: Няма визови изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Туристическият пакет НЕ Е подходящ за лица с ограничена подвижност. Последните имат право да се обърнат към ТУРОПЕРАТОРА за допълнително съдействие и информация, съгласно чл. 110 от Закона за туризма и приложимия Регламент на Европейския парламент, според вида транспорт.

Санитарни и медицински изисквания: Няма допълнителни санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.ИНФОРМАЦИЯ

Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма: Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети. Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302. По-подробна информация за основните права по Директивата може да намерите на следния интернет адрес: https://www.siemtravel.com/p/prilozhenie-1.html

Необходими документи: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Пътуване с деца под 18 години: За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители са необходими задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) и нотариално заверено пълномощно (оригинал и копие), че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България.

Допълнителни мероприятия: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Входни такси: Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.

Право на промени: Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и да коригира цените: при група, по-малка от обявената, съобразно броя на плащащите; при място на тръгване, различно от обявеното в програмата; при промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото; при промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.

Застраховка "Отмяна на пътуване": Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода оставащ до пътуването.

Застраховка на "Отговорност на туроператора": "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е туроператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6532, който има сключен застрахователен договор за застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма. Сертификата към застраховката можете да видите на адрес: https://www.siemtravel.com/p/zastrahovka-na-to.html

Начин на плащане: По банков път по сметката на Туроператора: Титуляр - "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД; Банка - "Интернешънъл Асет Банк" АД; IBAN - BG30IABG70951000596300 (BGN); BIC - IABGBGSF

ЗАПИТВАНЕ СЕГА ИМЕЙЛ ПРИНТИРАНЕ

/fa-envelope/ ПИШЕТЕ НИ$show=/p/kontakti.html

Име

Имейл *

Съобщение *

СТРАНИЦАТА НЕ Е НАМЕРЕНА! ОТКРИЙТЕ ПЪТУВАНЕТО СИ, КАТО ОПИТАТЕ С НОВО ТЪРСЕНЕ$show=404

Име

Април,1,Ассос,1,Атина,1,Белгия,2,Бозджаада,1,Будва,1,Буюкчекмедже,1,Великден,3,Виетнам,1,Винен тур,1,Германия,1,Гърция,5,Дрезден,2,Дубай,1,Дубровник,1,Екзотика,3,Екскурзии,5,екскурзии през май,1,Индия,1,Италиански езера,1,Италия,1,Карлови Вари,2,Кефалония,2,Корфу,1,Котор,1,Круизи,5,Лефкада,2,Любляна,1,Люксембург,1,Люлебургас,1,Майски празници,1,Мароко,1,Морски круизи,1,Нидерландия,3,Парга,2,Питвички езера,1,Португалия,1,Постойна,1,Почивки,4,Прага,3,Речни круизи,1,С автобус,3,С тръгване от Пловдив,3,Септемврийски празници,1,Със самолет,7,Топ оферти,16,Троя,1,Тунис,4,Турция,3,Филипини,1,Франция,2,Хърватия,1,Чанаккале,1,Чартър,1,Черна Гора,1,Чехия,3,Чорлу,1,Швейцария,1,OAE,1,
ltr
item
Си-Ем Травел: Великден на остров Корфу
Великден на остров Корфу
Ограничени места! С възможност за тръгване от Пловдив
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgPFM-hqaSkz-6hbrlqbxYYlFysM0o3Ruw8tIoeZWnDM0QkbQ1fDwsN8OC0KFkdZp0GWK1g70bX5hZ1WjcJJh1UAoCtbVH9HpZ3YROJ-5WNWQ1vizpZ8ycAHq-ERBEwOpW7oppYXPWq_f7vnWgDuwYvkkV79JKKVKZTHiMItl0CJmpvNDRFRNRTJdb-248/w640-h282/BIG_corfu%201_170661729712531.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgPFM-hqaSkz-6hbrlqbxYYlFysM0o3Ruw8tIoeZWnDM0QkbQ1fDwsN8OC0KFkdZp0GWK1g70bX5hZ1WjcJJh1UAoCtbVH9HpZ3YROJ-5WNWQ1vizpZ8ycAHq-ERBEwOpW7oppYXPWq_f7vnWgDuwYvkkV79JKKVKZTHiMItl0CJmpvNDRFRNRTJdb-248/s72-w640-c-h282/BIG_corfu%201_170661729712531.jpg
Си-Ем Травел
https://www.siemtravel.com/2024/02/velikden-na-ostrov-korfu.html
https://www.siemtravel.com/
https://www.siemtravel.com/
https://www.siemtravel.com/2024/02/velikden-na-ostrov-korfu.html
true
4753984802384839759
UTF-8
Заредени са всички пътувания Не са намерени пътувания ВИЖТЕ ВСИЧКИ Вижте повече Отговаряне Отказване на отговора Изтриване От Начало СТРАНИЦИ ОФЕРТИ Вижте всички ВИЖТЕ ОЩЕ КАТЕГОРИЯ АРХИВ ТЪРСЕНЕ ВСИЧКИ ОФЕРТИ Няма намерени съответствия на Вашето търсене Обратно на началната страница Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб Януари Февруари Март Април Май Юни Юли Август Септември Октомври Ноември Декември Яну Фев Мар Апр Май Юни Юли Авг Сеп Окт Ное Дек току що преди 1 минута преди $$1$$ минути преди 1 час преди $$1$$ часа вчера преди $$1$$ дни преди $$1$$ седмици повече от 5 седмици Последователи Следване ТОВА ПРЕМИУМ СЪДЪРЖАНИЕ Е ЗАКЛЮЧЕНО СТЪПКА 1: Споделете в социална мрежа Стъпка 2: Кликнете линка в социалната мрежа Копиране на целия код Избиране на целия код Всички кодове бяха копирани Не могат да се копират кодовете / текстовете. Моля, натиснете [CTRL]+[C] (или CMD+C за Mac), за да копирате