Мерки за безопасност при пътуване в COVID-19 среда

 ПРЕДИ ПЪТУВАНЕ ОРГАНИЗАТОРЪТ ТРЯБВА

 1. Да осигури ясна, последователна и актуална комуникация с клиентите за новите здравни и хигиенни изисквания.
 2. Да осигури предварителна, ясна и точна информация на клиентите за ограниченията по дестинациите.
 3. Да проучи и установи сътрудничеството със застрахователни компании като предложи пътническа застраховка, покриваща риска от COVID-19 с репатриране и медицинска помощ.

ПЪТУВАНЕ С АВТОБУС / ТРАНСФЕРИ

 1. При пристигане на началния пункт за отпътуване всички пътници ще бъдат чекирани от водача на групата.
 2. По възможност разумно намаляване на пътническия капацитет в превозните средства и организиране на местата за сядане с правила за социално дистанциране.
 3. Гарантиране, че водачът и всички пътници носят правилно поставени маски за лице в автобуса през цялото пътуване.
 4. Даване на необходимите предупреждения за минимизиране на контакта на пътниците с повърхностите вътре в превозното средство.
 5. Поставяне на дезинфектант за ръце (одобрен тип), в превозните средства на видно място и в близост до входните врати.
 6. Подканяне и окуражаване от страна на водача или шофьора за използването на дизефектанта от пътниците при качване и слизане от превозното средство.
 7. По време на изчакване пред автобуса за настаняване пътниците трябва да са на отстояние 1,5 м един от друг.
 8. Премерване на температурата на пътника.
 9. На борда на превозното средство няма да бъдат допускани лица във видимо лошо здравословно състояние и висока температура. В тези случаи се активира застраховката „Отказ от пътуване“. Тази застраховка се предлага от туроператора, но пътника сам взема решение за нея. При липса на такава застраховка, важат правилата на договора.
 10. Проверка на редовен PCR тест, ако дестинацията го изисква.
 11. Проверка на редовни документи за пътуване и настаняване в автобуса.
 12. Личният багаж ще бъде взет от шофьора, който задължително преди това ще дезинфекцира дръжката на куфара. Пътника ще бъде насърчен да си остави по възможност повечето багаж в багажното отделение.
 13. Осигуряване на редовна вентилация на превозното средство, както и пълно проветрение на всеки 4 часа, съобразено с графика за работното време на шофьорите.
 14. При дълги преходи е необходимо почистване с дезинфектант (одобрен тип), поне 2 пъти на ден на често контактуваните зони.
 15. Редовно пречистване на въздуха на превозните средства чрез климатични филтри.
 16. Водачът е необходимо да инструктира и даде съвети и насоки на пътниците при започване на пътуването въз основа на съвети от здравните органи, които могат да включват носенето на маски за лице или покрития, насоки за хигиена на ръцете и избягване на физически контакт, както и други мерки за безопасност станали ясни по време на Ковид-19 пандемията.

ПЪТУВАНЕ СЪС САМОЛЕТ

НА ЛЕТИЩЕТО

 1. Необходимо е всички пътници да бъдат предпазливи и проявяват уважение към другите пътници, и продължават да прилагат мерки за лична хигиена. Отговорността е лична и всеки сам трябва да се увери, че е в добро здраве и в състояние да пътува!
 2. Всички пътуващи трябва да се явят в уреченото време на сборния пункт.
 3. Задължително е притежаване и правилно носене на предпазна маска.
 4. Всеки от пътниците ще бъде проверен за наличието на отрицателен PCR тест. При липсата на такъв, а се изисква от дестинацията, клиентът няма да бъде чекиран и допуснат в зоната на заминаващи.
 5. Препоръчва се да се направи онлайн регистриране, чекиране на индивидуални апарати за самостоятелно чекиране или физическо чекиране на гише.
 6. Препоръчва се пътникът да застане на минимална дистанция от 1,5 м на опашката за чекиране.
 7. Препоръчва се да се използват дезинфектантите на всички ключови места по цялата територия на летището.
 8. Използването на обществените тоалетни трябва да става с повишено внимание и максимална защита от излишно докосване на повърхности.
 9. Всеки пътник на летището подлежи на здравна оценка и скрининг на летището.
 10. Повишени здравни и хигиенни изисквания към зоните за чекиране и качване.
 11. Проведена реорганизация на залите за пътници с ограничено физическо взаимодействие във всички допирни точки в съответствие с настоящите изисквания.
 12. Внедрена информационна среда като надписи, маркировка на пода и съобщения за насърчаване на дистанцирането.
 13. Подготовка на служителите за спазване на мерките в Ковид-19 среда.
 14. Избрани дезинфекционни продукти, одобрени от здравните органи.
 15. Нови указания за екипа за почистване във всички зони на самолета, включително помещенията за миене, както и зоните за чекиране и качване на борда със специфичен фокус върху високочестотните допирни точки.

В САМОЛЕТА

 1. Задължително правилно носене на предпазна маска по време на целия полет. Изключения правят деца до 6-годишна възраст.
 2. Всички пътници се уверяват, че имат собствена маска и я носят правилно по време на пътуването си. Ако имат други защитни средства, като ръкавици или шлемове, това също е препоръчително. Ако полетът е по-дълъг от 4 часа, се препоръчва на туристите да вземат няколко маски за лице.
 3. Авиокомпаниите си запазват правото да отказват превоз на всеки, който не изпълни това изискване.
 4. Постоянна грижа и информация за пътниците да спазват насоките за социално дистанциране в самолета, извън него и на летището, да не стават от мястото си, докато не получат указания от кабинния екипаж.
 5. Всяка компания старателно почиства и дезинфекцира самолетите всеки ден. Това е основен приортет на всички авиокомпании.
 6. Въздухът в самолетите е чист като в операционните зали на болниците, тъй като се сменя многократно, чрез високоефективни въздушни филтри за частици (HEPA филтри), които премахват 99,97 % от преносимите по въздуха бактерии и вируси.
 7. Екипажите на борда носят защитни облекла и имат достъп до необходимото оборудване.
 8. При наличието на кетъринг, авиокомпанията следва специални протоколи за снабдяване с храна и напитки на борда, сервирането и отсервирането на кетъринга, които са съобразени с Ковид-19 ситуацията.
 9. Използването на санитарните помещения по време на полет също подлежат на протокол за специално летателно почистване, както и дълбоко почистване при презимяване.
 10. Всеки екипаж е преминал през допълнително обучение свързано с COVID-19 и за това при възникнала необходимост, пътниците трябва стриктно да следват инструкциите им.

/fa-envelope/ ПИШЕТЕ НИ$show=/p/kontakti.html

Име

Имейл *

Съобщение *

СТРАНИЦАТА НЕ Е НАМЕРЕНА! ОТКРИЙТЕ ПЪТУВАНЕТО СИ, КАТО ОПИТАТЕ С НОВО ТЪРСЕНЕ$show=404

Име

Австрия,1,Акропол,1,Анталия,1,Април,1,Атина,2,Белгия,2,Будапеща,1,Будва,1,Варадеро,1,Виена,1,Винен тур,1,Грузия,1,Гърция,4,Дания,1,Дара – мъртвия град,1,Доха,1,Дубай,1,Дубровник,1,Екзотика,1,Екскурзии,4,Екскурзии със самолет,7,Избрани оферти,1,Индия,1,Испания,5,Италиански езера,1,Италия,1,Камино де Сантяго,1,Кападокия,1,Катар,1,Кефалония,1,Копенхаген,1,Кордоба,1,Коста Аззара,1,Котор,1,Круизи,2,Куба,1,Лефкада,1,Любляна,1,Люксембург,2,Мадрид,1,Майски празници,1,Малага,1,Мардин,1,Мароко,1,Нидерландия,2,Нова година,3,ОАЕ,1,Палма де Майорка,1,Парга,1,Питвички езера,1,Португалия,2,Постойна,1,Почивки,8,Прованс,1,Речни круизи,1,С автобус,2,С тръгване от Пловдив,4,Санторини,1,Септемврийски празници,2,Със самолет,11,Топ оферти,19,Тунис,5,Турция,2,Унгария,1,Урфа,1,Франция,2,Хавана,1,Хърватия,1,Чартър,1,Черна Гора,1,Чили,1,Шанлъурфа,1,
ltr
static_page
Си-Ем Травел: Мерки за безопасност при пътуване в COVID-19 среда
Мерки за безопасност при пътуване в COVID-19 среда
Мерки за безопасност в пендемична ситуация породена от COVID-19
Си-Ем Травел
https://www.siemtravel.com/p/covid-19.html
https://www.siemtravel.com/
https://www.siemtravel.com/
https://www.siemtravel.com/p/covid-19.html
true
4753984802384839759
UTF-8
Заредени са всички пътувания Не са намерени пътувания ВИЖТЕ ВСИЧКИ Вижте повече Отговаряне Отказване на отговора Изтриване От Начало СТРАНИЦИ ОФЕРТИ Вижте всички ВИЖТЕ ОЩЕ КАТЕГОРИЯ АРХИВ ТЪРСЕНЕ ВСИЧКИ ОФЕРТИ Няма намерени съответствия на Вашето търсене Обратно на началната страница Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб Януари Февруари Март Април Май Юни Юли Август Септември Октомври Ноември Декември Яну Фев Мар Апр Май Юни Юли Авг Сеп Окт Ное Дек току що преди 1 минута преди $$1$$ минути преди 1 час преди $$1$$ часа вчера преди $$1$$ дни преди $$1$$ седмици повече от 5 седмици Последователи Следване ТОВА ПРЕМИУМ СЪДЪРЖАНИЕ Е ЗАКЛЮЧЕНО СТЪПКА 1: Споделете в социална мрежа Стъпка 2: Кликнете линка в социалната мрежа Копиране на целия код Избиране на целия код Всички кодове бяха копирани Не могат да се копират кодовете / текстовете. Моля, натиснете [CTRL]+[C] (или CMD+C за Mac), за да копирате