ГЕРМАНИЯ и АВСТРИЯ – Баварски замъци и величествен Тирол

ИЗЧЕРПАНИ МЕСТА автобусна програма 6 дни / 5 нощувки / 5 закуски
ПРОГРАМА

1 ден Пазарджик - София – Любляна
Отпътуване от Пазарджик в 04.00 ч., от София в 06.00 часа от пл. “Св. Ал. Невски”. Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватия. Пристигане в Любляна. Вечерна разходка из центъра на словенската столица. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
2 ден Любляна – Херенхимзее – Мюнхен
Закуска. Отпътуване за Германия. Пристигане в Приен на езерото Химзее – най-голямото в Бавария. Отиване с корабче до най – големия в езерото остров Херенинзел, върху който е построен изключителният дворец Херенхимзее от Лудвиг II, плод на неговото възхищение от двореца Версай, чието очевидно копие е: 23 зали, от които 20 могат да се посетят, всичките тънещи в разкош, включително и спалнята, цялата от злато, залата на огледалата и трапезарията. Продължаване за Мюнхен. Пешеходен тур из старата част на града – площад Мариенплац, колоната на Дева Мария, сградата на старото и новото Кметство с часовника с танцуващите фигурки, църквата Свети Петър, църквата Фрауенкирхе, разходка по търговската улица Театинерщрасе и накрая по халба бира в историческата бирария Хофбраухаус. Настаняване в хотел. Нощувка.
3 ден Мюнхен – Меерсбург - Констанц – остров Майнау – Боденското езеро
Закуска. Отпътуване за красивото селище Меерсбург, разположено на самото езеро Констанц (или Боденско езеро) с терасовидно разположени улици и средновековна атмосфера, а оттам с ферибот за селището Констанц. Посещение на неговата готическа катедрала. Продължаване с автобус за остров Майнау. Неслучайно Майнау, със своите прекрасни градини и колекция от пеперуди, е известен като „Островът на цветята”. Настаняване в хотел. Нощувка.
4 ден Боденско езеро – Баварски замъци
Закуска. Екскурзия до най – известните замъци на Бавария. Първа спирка за посещение на замъка Нойшванщайн. Посещение на едно изключително стойностно, фантастично и романтично сътворение отново в неоготически стил, построено в края на 1886 г. по нареждане на Лудвиг II Баварски, една негова вманиачена идея за творчество в двойни екземпляри, превърнала интериора на повечето зали в копия на сцени от опери на Вагнер. Продължаване към двореца Линдерхоф, фантастична сграда в стил барок – рококо, построена през 1870 – 74 г. от романтичния баварски владетел Лудвиг II. Интериорът е призрачен, но по – интересни са преди всичко градините, украсени със статуи, малки параклиси, фонтани, водни каскади. Отпътуване за Инсбрук. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
5 ден Инсбрук – Ватенс – Загреб
Закуска. Начало на пешеходна разходка из Инсбурк - Старият град, площад Мария Терезия, от който се открива незабравима гледка към връх Нордкете (2 334 м), Кулата Щадтурм, която е част от сградата на старото Кметство, Голденес Дахл („Златният навес”), Хелблингхаус с интересна фасада в стил рококо, Катедралата Св. Якоб. Посещение на „Кристалните светове на Сваровски“ във Ватенс – ултра модерният музей, посветен на тази търговска марка, наложила се в последните години. Отпътуване за Загреб. Настаняване в хотел. Нощувка.
6 ден Загреб – София - Пазарджик
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане вечерта.


ДАТИ И ЦЕНИ

Дата: 25.05.2024
Цена: 985 лв. - ИЗЧЕРПАНИ МЕСТА
  • транспорт с автобус
  • 5 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 1 – в района на Любляна, 1 – Мюнхен, 1 - в района на Боденското езеро, 1 – в района на Тиролски Алпи/Инсбрук, 1 – в Загреб
  • такса за ферибот Меерсбург – Констанц
  • туристическа програма: обиколка на Мюнхен, Костанц, остров Майнау, музея „Кристалните светове на Сваровски“, разходка в Любляна, посещение на замъците Линдерхоф, Нойшванщайн и Херенхимзее
  • водач-екскурзовод от агенциятa
  • медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR
Цената не включва:
  • входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата

УСЛОВИЯ

Доплащане за:медицинска застраховка за лица над 70 г. до 85 г. – 15 лв.
единична стая – 295 лв.
градска такса в хотелите – от 1.70 -2.00 EUR на турист на ден /заплаща се на рецепцията на хотелите/
повишение на горивни и транспортни разходи /обявява се 20 дни преди отпътуване/.
Намаление за:дете до 11.99 год. с двама възрастни на допълнително легло – 130 лв.
3-ти възрастен на допълнително легло – 30 лв.
Пакет с входни такси, свързани с посещенията на обекти по програмата (заявяват си предварително при сключването на договора и се заплащат с основния пакет):ПАКЕТ: Три замъка - входна такса за Замъка Нойшванщайн с включена такса резервация и аудиогид на различни езици, включително и руски, но не и на български език, входна такса за замъка Линдерхоф с включена такса резервация и аудио информация на български език, входна такса за замъка Херенхимзее с включена такса резервация и аудио гид на български език – 92 лв.
Информация за музейни такси /ще бъдат актуализирани преди отпътуване/:остров Майнау - вход за възр. – 25.50 ЕUR, за деца до 12 г. – безпл., студенти – 16.00 ЕUR, за групи от мин. 10 тур. – 21.00 ЕUR, Замък Нойшванщайн - възможност за изкачване до замъка: пеша (~40-45 мин.), с файтон - 8.00 EUR в посока замъка, тръгването е от подножието на Хоеншвангау, крайната спирка е на 15 мин. пеша до Нойшванщайн ИЛИ с автобусче – изкачване – 3.00 EUR, крайната спирка е на 15 мин. пеша до замъка, но теренът е по-лек. Слизане от замъка: пеша (~25 мин.); езерото Химзее - пътуване с корабче до остров Херенинзел, където се намира замъкът Херенхимзее – ~11.00 ЕUR в двете посоки. От мястото, където се слиза от корабчето до замъка се ходи пеша, по желание можете да се качите и с конски впряг (15 мин.) – ~5.00 EUR в посока, ~3.50 EUR за деца и младежи до 18 г. Тази услуга се предлага от средата на април до октомври в зависимост от атмосферните условия; Ватенс: вход за музея на Сваровски – 20 ЕUR, деца до 14 г. – 8.50 EUR и групи от мин. 10 тур. – 1.00 EUR.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:35 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат мин. брой:7 дни преди началната дата.
Необходими документи:лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни
Начин на плащане:депозит – 350 лв., доплащане – до 31 дни преди отпътуване.
Застраховка „Отмяна от пътуване“:предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Използвани транспортни средства по програмата:автобус, ферибот


Език на извършване на туристическите услуги: Водач на български език.

Визови изисквания: Няма визови изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Туристическият пакет НЕ Е подходящ за лица с ограничена подвижност. Последните имат право да се обърнат към ТУРОПЕРАТОРА за допълнително съдействие и информация, съгласно чл. 110 от Закона за туризма и приложимия Регламент на Европейския парламент, според вида транспорт.

Санитарни и медицински изисквания: Няма допълнителни санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.ИНФОРМАЦИЯ

Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма: Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети. Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302. По-подробна информация за основните права по Директивата може да намерите на следния интернет адрес: https://www.siemtravel.com/p/prilozhenie-1.html

Необходими документи: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Пътуване с деца под 18 години: За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители са необходими задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) и нотариално заверено пълномощно (оригинал и копие), че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България.

Допълнителни мероприятия: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Входни такси: Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.

Право на промени: Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и да коригира цените: при група, по-малка от обявената, съобразно броя на плащащите; при място на тръгване, различно от обявеното в програмата; при промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото; при промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.

Застраховка "Отмяна на пътуване": Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода оставащ до пътуването.

Застраховка на "Отговорност на туроператора": "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е туроператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6532, който има сключен застрахователен договор за застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма. Сертификата към застраховката можете да видите на адрес: https://www.siemtravel.com/p/zastrahovka-na-to.html

Начин на плащане: По банков път по сметката на Туроператора: Титуляр - "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД; Банка - "Интернешънъл Асет Банк" АД; IBAN - BG30IABG70951000596300 (BGN); BIC - IABGBGSF

ЗАПИТВАНЕ СЕГА ИМЕЙЛ ПРИНТИРАНЕ

/fa-envelope/ ПИШЕТЕ НИ$show=/p/kontakti.html

Име

Имейл *

Съобщение *

СТРАНИЦАТА НЕ Е НАМЕРЕНА! ОТКРИЙТЕ ПЪТУВАНЕТО СИ, КАТО ОПИТАТЕ С НОВО ТЪРСЕНЕ$show=404

Име

Австрия,2,Април,1,Ассос,1,Атина,1,Баварски замъци,1,Белгия,2,Бозджаада,1,Будапеща,1,Будва,1,Великден,3,Виена,1,Виетнам,1,Винен тур,1,Германия,2,Гърция,5,Дания,1,Дрезден,2,Дубай,1,Дубровник,1,Екзотика,3,Екскурзии,6,екскурзии през май,2,Индия,1,Испания,2,Истанбул,1,Италиански езера,1,Италия,1,Карлови Вари,2,Кефалония,2,Копенхаген,1,Корфу,1,Коста Аззара,1,Котор,1,Круизи,5,лале,1,Лефкада,2,Лондон,1,Любляна,1,Люксембург,1,Майски празници,2,Мароко,1,Морски круизи,1,Нидерландия,3,Парга,2,Питвички езера,1,Португалия,2,Постойна,1,Почивки,7,Прага,3,Речни круизи,1,С автобус,5,С тръгване от Пловдив,5,Септемврийски празници,1,Със самолет,10,Топ оферти,20,Троя,1,Тунис,5,Турция,2,Унгария,1,Филипини,1,Франция,2,Хърватия,1,Чанаккале,1,Чартър,1,Черна Гора,1,Чехия,3,Швейцария,1,OAE,1,
ltr
item
Си-Ем Травел: ГЕРМАНИЯ и АВСТРИЯ – Баварски замъци и величествен Тирол
ГЕРМАНИЯ и АВСТРИЯ – Баварски замъци и величествен Тирол
ИЗЧЕРПАНИ МЕСТА автобусна програма 6 дни / 5 нощувки / 5 закуски
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhAkpqfquVsxBMPxVmNFfWxHna4i5xejvDAh3e9KCPVHQGt4TOHi0o0pX9kmYuwEliCxV4zL9T-rHaOs1-TnhZhVNkpLlv-jD-4JWDQ2GofN4gjqTgtAgLdvEr9so6pfbB-38xMhAbYaLV0TGFsCxl2ag_CB08YOX9oZrOrbeFbKMefGex4e3bVArLjYCI/w640-h416/%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D1%8A%D1%86%D0%B8.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhAkpqfquVsxBMPxVmNFfWxHna4i5xejvDAh3e9KCPVHQGt4TOHi0o0pX9kmYuwEliCxV4zL9T-rHaOs1-TnhZhVNkpLlv-jD-4JWDQ2GofN4gjqTgtAgLdvEr9so6pfbB-38xMhAbYaLV0TGFsCxl2ag_CB08YOX9oZrOrbeFbKMefGex4e3bVArLjYCI/s72-w640-c-h416/%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D1%8A%D1%86%D0%B8.jpg
Си-Ем Травел
https://www.siemtravel.com/2024/03/germania-i-awstria-bawarski-zamyci-i.html
https://www.siemtravel.com/
https://www.siemtravel.com/
https://www.siemtravel.com/2024/03/germania-i-awstria-bawarski-zamyci-i.html
true
4753984802384839759
UTF-8
Заредени са всички пътувания Не са намерени пътувания ВИЖТЕ ВСИЧКИ Вижте повече Отговаряне Отказване на отговора Изтриване От Начало СТРАНИЦИ ОФЕРТИ Вижте всички ВИЖТЕ ОЩЕ КАТЕГОРИЯ АРХИВ ТЪРСЕНЕ ВСИЧКИ ОФЕРТИ Няма намерени съответствия на Вашето търсене Обратно на началната страница Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб Януари Февруари Март Април Май Юни Юли Август Септември Октомври Ноември Декември Яну Фев Мар Апр Май Юни Юли Авг Сеп Окт Ное Дек току що преди 1 минута преди $$1$$ минути преди 1 час преди $$1$$ часа вчера преди $$1$$ дни преди $$1$$ седмици повече от 5 седмици Последователи Следване ТОВА ПРЕМИУМ СЪДЪРЖАНИЕ Е ЗАКЛЮЧЕНО СТЪПКА 1: Споделете в социална мрежа Стъпка 2: Кликнете линка в социалната мрежа Копиране на целия код Избиране на целия код Всички кодове бяха копирани Не могат да се копират кодовете / текстовете. Моля, натиснете [CTRL]+[C] (или CMD+C за Mac), за да копирате