Будапеща и Виена - перлите на Дунав

06 – 09 юни 2024 год., тръгване от Пловдив
ПРОГРАМА

1 ден:

Отпътуване от Пловдив в 22:30 ч. от спирката срещу Тримонциум. Отпътуване от София в 00.30 ч. от пл. Сточна гара.  Транзитно преминаване през Сърбия. Около обяд пристигане в Будапеща. Панорамна обиколка на Будапеща. Обиколката е с продължителност около 3 – 4 часа и включва: Площада на героите и неговото представяне, както и панорамно представяне на най-стария градски парк в света, с намиращия се на неговата територия архитектурно-исторически ансамбъл Войда Хуняд, Зоопарка и Банята ‘Сечени’; бул. ‘Андраши’ с невероятното си богатство от еклектика на архитектурни стилове и неговата перла – Будапещенската опера; реката с най-емблематичните мостове и прилежащите брегови ивици и техните забележителности; Парламентa – едно от най-големите и красиви Парламентарни здания в света. Програмата ще продължи на територията на Будайската крепост с Кралския дворец и дворцовата градина, както и новите архитектурни елементи на територията на Палата, реконструирани неотдавна по фото-документи, в рамките на Националната Програма Хаусман: декоративните фонтани на Замъка, новото превъплащение на двора Csikós с Kралската конюшня и школата по езда, зданието на дворцовата охрана и бароковия фонтан на крал Матияш. Разходката ще ни отведе към Палата Шандор и Кармелитския двор, а след това по главната улица на крепостта – ул. ‘Тарнок’, ще достигнем до Рибарските кули, с храма на Матяш и площада ‘Св.Троица’.

Свободно време за разходка и вечеря. По желание /срещу допълнително доплащане/ – разходка с корабче по Дунава с беседа от местен екскурзоводо на бълагарски език.  Нощувка.

2 ден:

Закуска. Отпътуване за Виена. Панорамна обиколка на града с екскурзовод на български език, която включва:  двореца „Белведере“, Ринга – двореца „Хофбург“, паметника на Мария Терезия, Операта, Парламента, Кметството, Университета, къщите в стил сецесион на Ото Вагнер, новата част на Виена, къщите на Хундертвасер; пешеходна разходка из стария град: ул. „Грабен”, „Колоната на чумата“, катедралата „Свети Стефан”, Фигарохаус, градския парк със статуята на Йохан Щраус. Свободно време за разходка. Отпътуване за Будапеща. Нощувка.

3 ден:

Закуска. Целодневна екскурзия по Завоите на Дунава (Сентeндре, Вишеград, Естергом). Екскурзията вклрючва: Посещение в градчето на художниците и меката на музеите – Сентендре, отличаващо се със своята харизматична барокова атмосфера и колоритен средиземноморски стил с престой – около 2 часа. Посещение на Музея на марципаните и Музея на миниатюрите. Свободна разходка в района на главната улица ‘Богдани’ и крайбрежната алея с богата възможност за пазар на сувенири и произведения на приложното изкуство. Ще посетим Вишеградската крепост ‘Фелегвар’ – бивша столица на Унгария по времето на управление, на Карой Роберт и лятна резиденция на унгарските крале (14-16 век). Отпътуване за Естергом – първата столица на Унгария и родно място на първия унгарски крал Св. Ищтван. Днес – религиозна столица на унгарския католицизъм. Посещение на най-голямата унгарска Базилика и 5-а по големина в Европа. Връщане в Будапеща. По желание /срещу допланително заплащане/ – вечеря в автентичен унгарски ресторант с фолклорна програма в Будапеща. Нощувка. 

4 ден:

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив късно вечерта.ДАТИ И ЦЕНИ

ДАТА: 06 – 09 юни 2024 год.

ЦЕНА:  548 лв. на човек настанен в двойна и тройна стая

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран туристически автобус;
 • 3 нощувки със закуски в хотел *** в Будапеща;
 • Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език;
 • Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод на български език;
 • Целудневна екскурзия „По завоите на Дунава“;
 • Всички пътни, гранични и магистрални такси;
 • Водач от агенцията;
 • Медицинска застраховка с покритие 4000 евро за лица до 64 г. на ЗК Булстрад.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Разходка с корабче по Дунава /при мин. – 25 човека/ – 27 евро/човек с чаша шампанско и десерт;
 • Слушалки за аудио система за обиколките в Будапеща и Виена – 3 евро/човек/обиколка.
 • Вечеря в автентичен унгарски ресторант с фолклорна програма в Будапеща – 37 евро/човек.  Примерно меню: wellcome drink (чаша палинка/ракия) с погача, супа ( унгарски гулаш), основно ястие –  пържола с  гарнитура, и типичен унгарски десерт – ‘Шомлои галушка’ , нелимитирана консумация на бяло & червено вино и газирана вода. Фолклорна програма.
 • Входни такси за посещаваните обекти/цените са валидни до 01.04.2024./ – музея на марципаните в Сентендре – 3 Евро/човек. (900 Ft.); крепостта във Вишеград – 5,5 Евро/човек. (2000 Ft.);

 • Застраховка – Отмяна на пътуване;
 • Доплащане за самостоятелна стая – 230 лв.
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 г. до 69 г. – 8 лв.
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 г. до 79 г. – доплащане 12 лв.

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТАДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИУСЛОВИЯ

Необходим депозит при резервация: 30% от пакетната цена.

Доплащане до: 20 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за провеждане на програмата: 40 човека.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой участници, необходими за осъществяване на допълнителните екскурзии: __ човека.

Език на извършване на туристическите услуги: Водач на български език.

Визови изисквания: Няма визови изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Туристическият пакет Е подходящ за лица с ограничена подвижност. Последните имат право да се обърнат към ТУРОПЕРАТОРА за допълнително съдействие и информация, съгласно чл. 110 от Закона за туризма и приложимия Регламент на Европейския парламент, според вида транспорт.

Санитарни и медицински изисквания: Няма допълнителни санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.ИНФОРМАЦИЯ

Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма: Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети. Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302. По-подробна информация за основните права по Директивата може да намерите на следния интернет адрес: https://www.siemtravel.com/p/prilozhenie-1.html

Необходими документи: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Пътуване с деца под 18 години: За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители са необходими задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) и нотариално заверено пълномощно (оригинал и копие), че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България.

Допълнителни мероприятия: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Входни такси: Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.

Право на промени: Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и да коригира цените: при група, по-малка от обявената, съобразно броя на плащащите; при място на тръгване, различно от обявеното в програмата; при промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото; при промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.

Застраховка "Отмяна на пътуване": Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода оставащ до пътуването.

Застраховка на "Отговорност на туроператора": "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е туроператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6532, който има сключен застрахователен договор за застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма. Сертификата към застраховката можете да видите на адрес: https://www.siemtravel.com/p/zastrahovka-na-to.html

Начин на плащане: По банков път по сметката на Туроператора: Титуляр - "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД; Банка - "Интернешънъл Асет Банк" АД; IBAN - BG30IABG70951000596300 (BGN); BIC - IABGBGSF

ЗАПИТВАНЕ СЕГА ИМЕЙЛ ПРИНТИРАНЕ

/fa-envelope/ ПИШЕТЕ НИ$show=/p/kontakti.html

Име

Имейл *

Съобщение *

СТРАНИЦАТА НЕ Е НАМЕРЕНА! ОТКРИЙТЕ ПЪТУВАНЕТО СИ, КАТО ОПИТАТЕ С НОВО ТЪРСЕНЕ$show=404

Име

Австрия,2,Април,1,Ассос,1,Атина,1,Баварски замъци,1,Белгия,2,Бозджаада,1,Будапеща,1,Будва,1,Великден,3,Виена,1,Виетнам,1,Винен тур,1,Германия,2,Гърция,5,Дания,1,Дрезден,2,Дубай,1,Дубровник,1,Екзотика,3,Екскурзии,6,екскурзии през май,2,Индия,1,Испания,2,Истанбул,1,Италиански езера,1,Италия,1,Карлови Вари,2,Кефалония,2,Копенхаген,1,Корфу,1,Коста Аззара,1,Котор,1,Круизи,5,лале,1,Лефкада,2,Лондон,1,Любляна,1,Люксембург,1,Майски празници,2,Мароко,1,Морски круизи,1,Нидерландия,3,Парга,2,Питвички езера,1,Португалия,2,Постойна,1,Почивки,7,Прага,3,Речни круизи,1,С автобус,5,С тръгване от Пловдив,5,Септемврийски празници,1,Със самолет,10,Топ оферти,20,Троя,1,Тунис,5,Турция,2,Унгария,1,Филипини,1,Франция,2,Хърватия,1,Чанаккале,1,Чартър,1,Черна Гора,1,Чехия,3,Швейцария,1,OAE,1,
ltr
item
Си-Ем Травел: Будапеща и Виена - перлите на Дунав
Будапеща и Виена - перлите на Дунав
06 – 09 юни 2024 год., тръгване от Пловдив
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjy4PEsRKJ2SbdHnpme8354JmJDld8EDycedebj157RBuJk5DdwPT1XxpvABWF7bE5vaasubRBlc8bhxHzlkUPZ-LA2P1zzXCMKbGYY-KI_BeXu1PExsynP31kJZMGk5Mo9I5n9znfXrWTp-dBwJy5KZq41gtUeSRUTgKoVJqbogCNQLeR0J68S02JLQ7A/w640-h480/398212431_846469910814454_2231867029624894664_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjy4PEsRKJ2SbdHnpme8354JmJDld8EDycedebj157RBuJk5DdwPT1XxpvABWF7bE5vaasubRBlc8bhxHzlkUPZ-LA2P1zzXCMKbGYY-KI_BeXu1PExsynP31kJZMGk5Mo9I5n9znfXrWTp-dBwJy5KZq41gtUeSRUTgKoVJqbogCNQLeR0J68S02JLQ7A/s72-w640-c-h480/398212431_846469910814454_2231867029624894664_n.jpg
Си-Ем Травел
https://www.siemtravel.com/2024/03/budapeshta-i-viena-perlite-na-dunav.html
https://www.siemtravel.com/
https://www.siemtravel.com/
https://www.siemtravel.com/2024/03/budapeshta-i-viena-perlite-na-dunav.html
true
4753984802384839759
UTF-8
Заредени са всички пътувания Не са намерени пътувания ВИЖТЕ ВСИЧКИ Вижте повече Отговаряне Отказване на отговора Изтриване От Начало СТРАНИЦИ ОФЕРТИ Вижте всички ВИЖТЕ ОЩЕ КАТЕГОРИЯ АРХИВ ТЪРСЕНЕ ВСИЧКИ ОФЕРТИ Няма намерени съответствия на Вашето търсене Обратно на началната страница Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб Януари Февруари Март Април Май Юни Юли Август Септември Октомври Ноември Декември Яну Фев Мар Апр Май Юни Юли Авг Сеп Окт Ное Дек току що преди 1 минута преди $$1$$ минути преди 1 час преди $$1$$ часа вчера преди $$1$$ дни преди $$1$$ седмици повече от 5 седмици Последователи Следване ТОВА ПРЕМИУМ СЪДЪРЖАНИЕ Е ЗАКЛЮЧЕНО СТЪПКА 1: Споделете в социална мрежа Стъпка 2: Кликнете линка в социалната мрежа Копиране на целия код Избиране на целия код Всички кодове бяха копирани Не могат да се копират кодовете / текстовете. Моля, натиснете [CTRL]+[C] (или CMD+C за Mac), за да копирате