Магията на Йонийските острови

6 дни / 4 нощувки /4 закускихотел"Lefkas"***+ / разположен в центъра на столицата в близост до ресторанти и магазини /




ПРОГРАМА

1-2 ден: Тръгване от Пловдив в 23.00ч. от спирката на ОББ срещу хотел“Тримонциум“от София в 01:00 часа от стадион „Васил Левски” по маршрут ГКПП Кулата. Нощен преход. Преди обяд пристигане на о-в Лефкада. Настаняване в хотел***+. Свободно време. Нощувка.

3-ти денЗакуска.

Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане се организира еднодневен корабен круиз до седемте острова на Йонийско море.

Не забравяйте да вземете бански, хавлия и фотоапарат, защото ще се потопим в едни от най-красивите плажове на Йонийско море. Круиза започва в 10:00ч. от пристанището в Нидри.

-Първата спирка е на плажа- “Порто Кацики„-( при позволяващи метеорологични условия). Скалите над плажа са като обсипана със зеленина арка. До пясъка стигаш по малка козя пътечка. Всяка стъпка е истинско удоволствие и разкрива невероятна гледка.Най- красивият плаж на Йонийско море, спиращият дъха Порто Кацики.Свободно време за плуване.

-Отправяме се към Кефалония и неговите разнообразни природни красоти - най- големият остров в Йонийско море с много промени в ландшафта. Дълги пясъчни плажове, живописни заливи с тюркоазено синя вода, впечатляващи пещери и редки геоложки формации пленяват посетителя. Разглеждане на курорта Фискардо, единственото селище останало недокоснато от земетресенията през 1953г. Кратък престой, за да се отпуснете в някой от ресторантите за хранене и достатъчно време за разходка.

-Следващата ни спирка е остров Итака-Островът на Одисей. Легендата разказва, че Итака е получил името си от първия заселник Итакус, един от синовете на бога на морето Посейдон, но най – вече е известен като родното място на хитроумния Одисей, който след цели 10 години лутане в Средиземно море успява да се пребори с волята на Боговете и да се добере до дома си. Гостоприемният романтичен остров е идеално място за спокойна почивка и интересни обиколки. Хармонично съчетание на море и планина с магически приказни заливи и плажове.

-След това круизът продължава към малките сателитни островчета Меганиси и Скорпиос. Кратка спирка в залива на остров Меганиси, където се намира невероятна пещера Папаниколис.По времето на втората световна война пещерата е била използвана като скривалище на подводница “Папаниколис”. Навлизайки в пещерата,кораба ще спре за да направите едни от най-забележителните снимки,след което ще отпътуваме за остров Скорпиос- малък остров превърнат в малък частен рай от гръцкия корабен магнат Аристотелис Онасис.Тук той се венчава със съпругата си Жаклин Кенеди. На острова има и малък плаж, който носи името на Мария Калас и който напомня за предишната му бурна връзка с оперната прима.

-На път към пристанището,поглед към остров Мадури, където се е родил и живял гръцкият поет Аристотелис Валаоритис.

Около 18:00 връщане в Нидри и прибиране в хотела. Свободно време. Нощувка.

4-ти денЗакуска. 

Свободно време. По желание и срещу допълнително доплащане - манастира „Панагия Фанеромени” - построен 1634г., върху останките на древен храм, построен в чест на богинята Артемида. Разположен на хълм с гледка към северната част на острова спираща дъха. Продължаваме към един от най-атрактивните плажове на острова Kathisma Beach. С тюркоазено чистата си вода и множеството бийч барове това място ви гарантира незабравимо преживяване. Поради западното си местоположение ще имате възможност да се насладите на красивия залез над Йонийско море. Връщане в хотела. Свободно  време. Нощувка..

5-ти денЗакуска. 



Свободно време или По желание и срещу допълнително заплащане - отпътуване за Парга за целодневен круиз до островите Паксос и Антипаксос и Сините Пещери или възможност за разходка в красива Парга, плаж. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

6-ти ден: Закуска

Освобождаване на хотела. Отпътуване за България. По пътя кратка разходка в Янина или Йоанина столица на префектура Янина. Градът е разположен на западната част на езерото Памвотида. Пристигане късно вечерта в  София/Пловдив.


ДАТИ И ЦЕНИ

Дата: 16.06-21.06.24г.  6 дни / 4 нощувки хотел"Lefkas"***+ / разположен в центъра на столицата в близост до ресторанти  и магазини /

Цена: 538лв.

Дата: 02.09-07.09.24г. - 575лв.


Цената включва:

  •         Транспорт с лицензиран автобус за международни превози;
  •         4 нощувки + 4 закуски  в хотел "Lefkas"***+ в стаи супериор или подобен  в столицата Лефкада;
  •         пътни и магистрални такси;
  •         Екскурзоводско обслужване;
  •         Медицинска застраховка с покритие 5000евро;
  •         разходка в Янина;

Цената не включва:

        Медицинска застраховка за лица над 65 години- 10 лв.;

        Целодневен корабен круиз по 7-те острова – Кефалония, Итака, Меганиси, Скорпио, Спарти, Скорпиди, Мадури (плюс посещение на плажа Порто Кацики )- 75лева; 55лв. за дете от 4 до 11.99г/;            Екскурзия до Манастира Панагия Фанеромени и  плажа Kathisma - 15 евро за възрастен / 30лв., 10 евро за дете от 4 до 12 години/ 20лв;

       Трансфер до Парга и круиз до островите Паксос и Антипаксос –  около 45евро;

       целодневна екскурзия до Парга с възможност за плаж - 25евро / 50лв.;

       Доплащане за единична стая ..... -  лева;

Доплащане за Застраховка Отмяна на Пътуване - около 4.5-5% от общата цена по договор със Застрахователна компания Евроинс. ЗОП се сключва до 5 дни от подписване на договор за пътуване и първата вноска;

* Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 3.00 EUR на стая на ден в хотел 3*;  (заплаща се индивидуално на рецепцията на всеки хотел!).


УСЛОВИЯ

Необходим депозит при резервация: _30_% от пакетната цена.

Доплащане до: _14_ дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за провеждане на програмата: _40_ човека.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 14 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой участници, необходими за осъществяване на допълнителните екскурзии: _25_ човека.

Език на извършване на туристическите услуги: Водач на български език.

Визови изисквания: Няма визови изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Туристическият пакет НЕ Е подходящ за лица с ограничена подвижност. Последните имат право да се обърнат към ТУРОПЕРАТОРА за допълнително съдействие и информация, съгласно чл. 110 от Закона за туризма и приложимия Регламент на Европейския парламент, според вида транспорт.

Санитарни и медицински изисквания: Няма допълнителни санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.



ИНФОРМАЦИЯ

Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма: Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети. Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302. По-подробна информация за основните права по Директивата може да намерите на следния интернет адрес: https://www.siemtravel.com/p/prilozhenie-1.html

Необходими документи: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Пътуване с деца под 18 години: За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители са необходими задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) и нотариално заверено пълномощно (оригинал и копие), че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България.

Допълнителни мероприятия: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Входни такси: Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.

Право на промени: Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и да коригира цените: при група, по-малка от обявената, съобразно броя на плащащите; при място на тръгване, различно от обявеното в програмата; при промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото; при промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.

Застраховка "Отмяна на пътуване": Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода оставащ до пътуването.

Застраховка на "Отговорност на туроператора": "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е туроператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6532, който има сключен застрахователен договор за застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма. Сертификата към застраховката можете да видите на адрес: https://www.siemtravel.com/p/zastrahovka-na-to.html

Начин на плащане: По банков път по сметката на Туроператора: Титуляр - "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД; Банка - "Интернешънъл Асет Банк" АД; IBAN - BG30IABG70951000596300 (BGN); BIC - IABGBGSF

ЗАПИТВАНЕ СЕГА ИМЕЙЛ ПРИНТИРАНЕ

/fa-envelope/ ПИШЕТЕ НИ$show=/p/kontakti.html

Име

Имейл *

Съобщение *

СТРАНИЦАТА НЕ Е НАМЕРЕНА! ОТКРИЙТЕ ПЪТУВАНЕТО СИ, КАТО ОПИТАТЕ С НОВО ТЪРСЕНЕ$show=404

Име

Австрия,2,Април,1,Ассос,1,Атина,1,Баварски замъци,1,Белгия,2,Бозджаада,1,Будапеща,1,Будва,1,Великден,3,Виена,1,Виетнам,1,Винен тур,1,Германия,2,Гърция,5,Дания,1,Дрезден,2,Дубай,1,Дубровник,1,Екзотика,3,Екскурзии,6,Екскурзии през май,2,Индия,1,Испания,2,Истанбул,1,Италиански езера,1,Италия,1,Карлови Вари,2,Кефалония,2,Копенхаген,1,Корфу,1,Коста Аззара,1,Котор,1,Круизи,5,Лефкада,2,Лондон,1,Любляна,1,Люксембург,1,Майски празници,2,Мароко,1,Морски круизи,1,Нидерландия,3,ОАЕ,1,Парга,2,Питвички езера,1,Португалия,2,Постойна,1,Почивки,7,Прага,3,Речни круизи,1,С автобус,5,С тръгване от Пловдив,5,Септемврийски празници,1,Със самолет,10,Топ оферти,20,Троя,1,Тунис,5,Турция,2,Унгария,1,Фестивал на лалето,1,Филипини,1,Франция,2,Хърватия,1,Чанаккале,1,Чартър,1,Черна Гора,1,Чехия,3,Швейцария,1,
ltr
item
Си-Ем Травел: Магията на Йонийските острови
Магията на Йонийските острови
6 дни / 4 нощувки /4 закускихотел"Lefkas"***+ / разположен в центъра на столицата в близост до ресторанти и магазини /
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1wQLYCjRbimN-PYZen5y3_PDj8pjpHm8m0b6W-6UXU2GB0LaQOoGhyphenhyphencE0xBYCj0YlikaxxsQQ1kM_NQysxMsCxqez5FelyHUxlIt4nb9QSget_dukRpRROkMdfZRDdgsYDP3O0o6EsI6Op8_1PD7o-MPA6PmVYDXZVGkAtf0WhylIXSjQxfrNP_MQgkk/w640-h480/371928906_804810651433978_4186733626353161903_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1wQLYCjRbimN-PYZen5y3_PDj8pjpHm8m0b6W-6UXU2GB0LaQOoGhyphenhyphencE0xBYCj0YlikaxxsQQ1kM_NQysxMsCxqez5FelyHUxlIt4nb9QSget_dukRpRROkMdfZRDdgsYDP3O0o6EsI6Op8_1PD7o-MPA6PmVYDXZVGkAtf0WhylIXSjQxfrNP_MQgkk/s72-w640-c-h480/371928906_804810651433978_4186733626353161903_n.jpg
Си-Ем Травел
https://www.siemtravel.com/2024/02/magiqta-na-joniiskite-ostrovi.html
https://www.siemtravel.com/
https://www.siemtravel.com/
https://www.siemtravel.com/2024/02/magiqta-na-joniiskite-ostrovi.html
true
4753984802384839759
UTF-8
Заредени са всички пътувания Не са намерени пътувания ВИЖТЕ ВСИЧКИ Вижте повече Отговаряне Отказване на отговора Изтриване От Начало СТРАНИЦИ ОФЕРТИ Вижте всички ВИЖТЕ ОЩЕ КАТЕГОРИЯ АРХИВ ТЪРСЕНЕ ВСИЧКИ ОФЕРТИ Няма намерени съответствия на Вашето търсене Обратно на началната страница Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб Януари Февруари Март Април Май Юни Юли Август Септември Октомври Ноември Декември Яну Фев Мар Апр Май Юни Юли Авг Сеп Окт Ное Дек току що преди 1 минута преди $$1$$ минути преди 1 час преди $$1$$ часа вчера преди $$1$$ дни преди $$1$$ седмици повече от 5 седмици Последователи Следване ТОВА ПРЕМИУМ СЪДЪРЖАНИЕ Е ЗАКЛЮЧЕНО СТЪПКА 1: Споделете в социална мрежа Стъпка 2: Кликнете линка в социалната мрежа Копиране на целия код Избиране на целия код Всички кодове бяха копирани Не могат да се копират кодовете / текстовете. Моля, натиснете [CTRL]+[C] (или CMD+C за Mac), за да копирате