Филипините - обиколна програма

13 дни / 10 нощувки • Манила – остров Бохол – остров Панглао – остров Баликасаг – Вирджинския остров – Шоколадовите хълмове – остров Себу – остров Бор

Дата: 29.02.2024 г.

Цена: 6685 лв.

ПРОГРАМА

1 ден София - Истанбул
Среща на летище София, Терминал 2 и в 16.00 ч. полет на TURKISH AIRLINES за Истанбул. Кацане в 18.25 ч..

2 ден Истанбул - Манила
В 01.55 ч. полет за Манила. Кацане в Манила в 18.10 ч. Посрещане на летището, трансфер и настаняване в хотел. Нощувка. Манила – столицата на Република Филипини, е вторият по големина град на страната след Кисон, в който живеят около 12 млн. души, а в агломерацията – 24,5 млн., което го нарежда сред 20-те най-големи метрополиса и от най-гъсто населените градове в света. Разположен е на остров Лусон, там, където река Пасиг се влива в Манилския залив на Южнокитайско море. Поради стратегическото си положение и процъфтяваща корабна търговия Манила се превръща във важен търговски център, а днес, и в културен център с няколко университета. Манила е преживяла много войни и голяма част от архитектурните и културни паметници на града са разрушени.

3 ден Манила обиколка с включен обяд
Закуска. Начало на обзорна обиколка на Манила – среща с миналото и настоящето. Отправяме се към най-старата част на града – Интрамурос, основан от испанските колонизатори. Въпреки че по време на II-та Световна война той е бил частично разрушен, в него има запазени образци от старата испанска архитектура – крепостната стена, чийто строеж е започнат на 09.06.1571 г. Тогава тук идват мисионери и монаси от различни ордени – францисканци, доминиканци, йезуити и други, и започва християнизацията на местното население, а през 1595 г. Манила става столица на целия Филипински архипелаг. Открита е духовна семинария, първият университет в Азия, построена е Катедралата Свети Августин (UNESCO) – най-старата каменна църква в страната, една от 4-те барокови църкви на Филипините с прекрасни каменни фризове, стъклени мозайки и розови прозорци. Посещението продължава с Къщата Манила, площад Рома и околните сгради. Продължаване за форт Сантяго, охранявал входа към река Пасиг с подземен затвор и зала за мъчения, където политическите затворници от Испания и Япония били измъчвани и екзекутирани, мястото, където националният герой на Филипините д-р Хосе Ризал е прекарал последните дни от живота си и написал романа „Последно сбогом”. С автобус се придвижваме в посока Китайския квартал, ще се потопим в местната атмосфера, за да отбележим завладяващото влияние на тази култура. Ще започнем с църквата Бинондо, след това предстои едно кулинарно приключение по улица Карвахал. Това е наистина тясна улица, която е затворена за движение. Всъщност прилича повече на алея, отколкото на улица! Тук ще опитаме пролетните рулца (по желание), местен специалитет с китайски отпечатък. След като сложихме малко храна в стомаха, продължаваме нашата обиколка. В една от тези алеи ще открием кръста Лонгос, доказателство за синкретизъм на китайската култура с християнската религия. Продължаваме към улицата Онг Пин, където ни очаква кратка спирка, за да опитаме пърженото сиопао (по желание), докато стигнем църквата Санта Крус, нашата отправна точка за третата част от днешната обиколка. Оттук всъщност отиваме да разгледаме Кариедо и района Киапо, по-специално Площад Миранда, където около главната църква намираме местните гадатели и пазар за зеленчуци, отворен до късния следобед. Обяд в местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден Манила - о-в Бохол – о-в Панглао
Закуска. Трансфер до летището. Полет за Тагбиларан - столица на провинция Бохол, известен като Градът на мира и дружбата. Кацане на летището в Бохол около 1.30 мин. Трансфер до хотела, разположен на най-добрия плаж на остров Панглао с фин бял пясък и кристално чиста вода. Нощувка.

5 ден Остров Баликасаг и Вирджинския остров с включен обяд. Морската обиколка включва наблюдение на делфини, гмуркане с шнорхел с морски костенурки на остров Баликасаг и посещение на уникалната пясъчна ивица
Закуска. Денят започва рано сутрин с взимане от хотела и пътуване до мястото, където ще се качим на лодка. Първото занимание за деня е наблюдение на делфини. Тъй като тези игриви създания обичат да изплуват сутрин, вашият опитен капитан ще бъде нащрек, увеличавайки шансовете ви да станете свидетели на тези великолепни бозайници в действие. След вълнуващото изживяване с делфините, обиколката на остров Баликасаг продължава до Вирджинския остров – кътче от рая. По-известен на туристите като Вирджински остров, остров Пунгтуд се намира в средата на сравнително плитък район между островите Баликасаг и Панглао. Винаги е бил любимец заради С-образната си гола пясъчна ивица. Някои оприличават формата на змия, други на запетая, трети на лъжица или космен фоликул. Известен със зашеметяващата си бяла пясъчна ивица, излизаща от тюркоазените води, този остров предлага невероятно спокойстве и релакс. Време за разходка по мекия пясък и да се полюбувате на красотата на това уникално място. Акцентът на днешния ден е несъмнено изживяването от гмуркането с шнорхел на остров Баликасаг. Преди да стигнете до остров Баликасаг, все пак се пригответе, тъй като ще бъдете поразени от кристално чистите води и неговите морски обитатели. Тази обиколка включва две места за гмуркане с шнорхел, които ви предлага достатъчно време да плувате с морски костенурки, да изследвате цветни корали и да откриете убежището на тропическите риби на острова. Този ден е предвиден и обяд. Връщане в хотела. Нощувка.

6 ден Остров Панглао
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.

7 ден Остров Бохол и Шоколадовите хълмове – круиз с катамаран с включен обяд
Закуска. Целодневна екскурзия с обяд на Бохол и живописните околности. Денят е изпълнен с разнообразни впечатления – среща с историята, културата и невероятната природа. Тръгваме за Баклайон, където ще посетим паметника на „кървавата битка”, издигнат в чест на историческото събитие от 16.03.1565 г., когато е подписано споразумението за примирие и дружба между Изтока и Запада от местния вожд Дагу Сикагуна и представителя на Краля на Испания Дон Мигел Лопез де Легазпи. Паметникът изобразява двете исторически личности и няколко свидетели на събитието, известно като „договор за дружба” между кафявата и бялата раса. Ще разгледаме църквата Баклайон (ЮНЕСКО) – национално съкровище на Филипините. Тя е най-старата християнска църква на острова, построена от коралов камък и притежава колекция от произведения на средновековното религиозно изкуство, включващи и либрето на църковна музика, написана на латински върху животински кожи. След това се отправяме през тучни махагонови гори и зелени ливади към Шоколадовите хълмове. Престои ни да изкачим 100 стъпала до наблюдателната площадка на един от хълмовете, за да съзерцаваме уникалната панорама към конусовидните Шоколадови хълмове – символ на Бохол. Наречени са така, защото погледнати отдалеч 1268 хълма с височина от 40 до 120 м, изглеждат като огромни шоколадови капки, които сменят цвета си според сезона, а през лятото се покриват от изсъхнала тъмнокафява растителност. Връщаме се в Лобок за 50-минутен круиз с катамаран по река Нипа. На борда ни очаква обяд барбекю, релаксация и наслаждаване на удивителната природа с палми, изникващи от водата. В края (или началото) екскурзията ще посетим селището Корела, убежище на филипинския дългопет (Tarsier) - най-малкият бозайник в света, който живее само по тези земи. Дългопетът е нещо средно между лемур и маймунка, чиито очи са по-големи от мозъка, главата и тялото са между 10 и 15 см, а опашката му е дълга 25 см. Ще наблюдаваме този интересен вид в естествената му среда и ще способността му да извърта главата си почти на 360’. Връщане в хотела. Нощувка.

8 ден Остров Бохол – Остров Себу с включен обяд
Закуска. Трансфер до пристанището на о-в Бохол и отплаване с ферибот за о-в Себу (около 2 ч.). Себу е най-старият град на Филипините, втори по население и един от трите образователни центъра на страната. Градът е административен център на остров Себу - главният остров на едноименната провинция. Себу е открит от европейците през 1521 г. от Фернандо Магелан, който скоро след това е убит от вожда на съседния остров Лапу Лапу. На остров Макатан са паметниците на Магелан и вожда Лапу Лапу. Още с пристигането ще направим обзорна екскурзия на Себу с обяд. Ще посетим форта Сан Педро – най-старият и най-малък форт на Филипините, построен от испанците през 1565 г. за защита от набезите на мюсюлманските пирати; Магелановия кръст – мястото, където великият португало-испански мореплавател Магелан е поставил първия християнски кръст на 14.04.1521 г. Днес той е символ на град Себу и на католицизма на Филипините и се съхранява в параклис до базилика Миноре – най-старата църква на Филипините. Следва улица Колон – най-старата и оживена търговска улица; пазара Карбон, известен с евтините стоки, където може да се купи всичко. Продължаваме към великолепния даоисткия храм – единственият китайски храм, отворен за хора с различно вероизповедание. Радост за сетивата е удивителната природа, парка Осменя, носещ името на великия филипинец – президента Серджо Осменя, и приказните градини на Бевърли Хилс – кварталът на богатите филипинци. Всички тези места показват уникалната култура на Филипините, съзидателно асимилирала чуждото влияние и подчинила го на местната чувствителност. Настаняване в хотела. Нощувка.

9 ден Себу - о-в Боракай
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. Полетът за Боракай е около 45 м. -1 ч. Кацане в град Катиклан, разположен на остров Панай в провинция Аклан. Трансфер до пристанището и отплаване с лодка за Боракай. След около 20 мин. пристигане на острова Боракай и трансфер до хотела, разположен на известния Уайт Бийч. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

10 ден О-в Боракай
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Боракай е чудесно място за забавления и отдих - дали ще се излегнете на пясъка, ще се повозите на бананова лодка или да танцувате цяла нощ на някое плажно парти – изборът е Ваш! Вечеря. Нощувка.

11 ден О-в Боракай – екскурзия по желание до о-в Тамбисан – о-в Маджик – о-в Кристал Коув
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка. *По желание, с доплащане – обиколка с лодка на островите около Боракай и обяд-пикник. Трансфер до корабчето, с което ще направим обиколка на малкия архипелаг Боракай. Отправяме се към Крокодилския остров, наречен така, не защото там има крокодили, а защото формата му наподобява крокодил. Ще имаме около 30 мин. за шнорхелинг и хранене на риби под водата, а после отплаваме към плажа Пука за релаксация, снимки или плуване. Продължаваме към остров Тамбисан, където ни очаква обяд-пикник, а след това към о-в Маджик или о-в Кристал Коув, където ще разполагате с около час и половина за гмуркане от скалите. Накрая отплаваме обратно до мястото, откъдето е започнала обиколката. *Някои от островите могат да бъдат сменени с други.

12 ден О-в Боракай – Манила - Истанбул
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Трансфер до пристанището и отплаване с лодка за Катаклан, трансфер до летището за полет до Манила (около 1 ч.). Следващ полет за Истанбул в 22.20 ч.

13 ден Истанбул - София
Кацане в Истанбул в 06.15 ч. Полет за София в 08.45 ч. Кацане в София в 09.05 ч.

ДАТИ И ЦЕНИ

Дата: 29.02.2024

Цена: 6685 лв.


Цената включва:

  • Самолетен билет София-Истанбул-Манила-Истанбул-София с Turkish Airlines, включени такси, чекиран багаж 30 кг и ръчен 7 кг
  • Самолетен билет Манила - Бохол, Тагбиларан с включени такси, чекиран багаж 20 кг
  • Самолетен билет Себу - Боракай с включени такси, чекиран багаж 20 кг. и ръчен 7 кг
  • Самолетен билет Боракай - Манила със Cebu Pacific с включени такси, чекиран багаж 20 кг
  • 10 нощувки със закуски в хотели 4****, от които 2 - в Манила, 4 – на о-в Панглао, 1 – на о-в Себу, 3 – на о-в Боракай
  • 4 обяда
  • 3 вечери
  • Билети за ферибота Бохол – Себу
  • Трансфер летище Манила – хотел в Манила - летище Манила
  • Трансфер летище Бохол, Тагбиларан – хотел Бохол – ферибот Бохол
  • Фериботен билет Бохол - Себу
  • Трансфер пристанище - хотел Себу – летище Себу
  • трансфер летище Боракай, Катиклан – пристанище Кагбан – лодка – пристанище Боракай – хотел Боракай
  • трансфер хотел Боракай – пристанище – лодка – Кагбан – летище Боракай, Катиклан
  • Обзорна екскурзия на Манила с посещение на мемориала на американските войници, парка Ризал, форт Сантяго, църквата Свети Августин и Катедралата на Манила
  • Морска екскурзия Остров Баликасаг и Вирджинския остров с наблюдение на делфини, гмуркане с шнорхел с морски костенурки на остров Баликасаг и посещение на плажа на Вирджинския остров
  • Разглеждане на Бохол и околностите - Шоколадовите хълмове, круиз по река Нипа и посещение на Корела – убежище на дългопета
  • Обзорна екскурзия на Себу с посещение на форт Сан Педро, Магелановия кръст, базилика Миноре и даоисткия храм
  • Водач-преводач от агенцията
  • Медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR.
  • Забележка: Пакетната цена е калкулирана при курс 1 USD = 1.90 лв. При промяна на валутния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.

Цената не включва:

  • бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 45 EUR /заплащат се с основния пакет/

Други:

  • Доплащане за: единична стая – 1190 лв.
  • медицинска застраховка за туристи от 70 г. до 85 г. – 45 лв.
  • Намаление за: трети възрастен в стая – 430 лв.
  • Допълнителни екскурзии: обиколка с лодка на островите около Боракай и обяд-пикник – 120 EUR при мин. 4 туристи /заплаща се с основния пакет/.
  • Предвидени хотели по програмата: The Heritage Hotel Manila 4* или подобен в Манила, Bohol Beach Club Resort 4* или подобен на о-в Панглао, Bai Hotel Cebu 4* или подобен на о-в Себу, Boracay Mandarin Island Hotel 4* или подобен на о-в Боракай.
  • Начин на плащане: депозит – 2000 лв., доплащане – до 40 дни преди отпътуване.
  • Минимален брой туристи: 15 тур.
  • Необходими документи: международен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуването. Няма санитарни и медицински изисквания за пътуване до Филипините. Не се изисква виза.
  • Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя, както и оставащи брой дни до периода на отпътуването. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5.0 % върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

ИНФОРМАЦИЯ

Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма: Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети. Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302. По-подробна информация за основните права по Директивата може да намерите на следния интернет адрес: https://www.siemtravel.com/p/prilozhenie-1.html

Необходими документи: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Пътуване с деца под 18 години: За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители са необходими задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) и нотариално заверено пълномощно (оригинал и копие), че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България.

Допълнителни мероприятия: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Входни такси: Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.

Право на промени: Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и да коригира цените: при група, по-малка от обявената, съобразно броя на плащащите; при място на тръгване, различно от обявеното в програмата; при промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото; при промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.

Застраховка "Отмяна на пътуване": Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода оставащ до пътуването.

Застраховка на "Отговорност на туроператора": "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е туроператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6532, който има сключен застрахователен договор за застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма. Сертификата към застраховката можете да видите на адрес: https://www.siemtravel.com/p/zastrahovka-na-to.html

Начин на плащане: По банков път по сметката на Туроператора: Титуляр - "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД; Банка - "Интернешънъл Асет Банк" АД; IBAN - BG30IABG70951000596300 (BGN); BIC - IABGBGSF

ЗАПИТВАНЕ СЕГА ИМЕЙЛ ПРИНТИРАНЕ

/fa-envelope/ ПИШЕТЕ НИ$show=/p/kontakti.html

Име

Имейл *

Съобщение *

СТРАНИЦАТА НЕ Е НАМЕРЕНА! ОТКРИЙТЕ ПЪТУВАНЕТО СИ, КАТО ОПИТАТЕ С НОВО ТЪРСЕНЕ$show=404

Име

Австрия,2,Април,1,Ассос,1,Атина,1,Баварски замъци,1,Белгия,2,Бозджаада,1,Будапеща,1,Будва,1,Великден,3,Виена,1,Виетнам,1,Винен тур,1,Германия,2,Гърция,5,Дания,1,Дрезден,2,Дубай,1,Дубровник,1,Екзотика,3,Екскурзии,6,Екскурзии през май,2,Индия,1,Испания,2,Истанбул,1,Италиански езера,1,Италия,1,Карлови Вари,2,Кефалония,2,Копенхаген,1,Корфу,1,Коста Аззара,1,Котор,1,Круизи,5,Лефкада,2,Лондон,1,Любляна,1,Люксембург,1,Майски празници,2,Мароко,1,Морски круизи,1,Нидерландия,3,ОАЕ,1,Парга,2,Питвички езера,1,Португалия,2,Постойна,1,Почивки,7,Прага,3,Речни круизи,1,С автобус,5,С тръгване от Пловдив,5,Септемврийски празници,1,Със самолет,10,Топ оферти,20,Троя,1,Тунис,5,Турция,2,Унгария,1,Фестивал на лалето,1,Филипини,1,Франция,2,Хърватия,1,Чанаккале,1,Чартър,1,Черна Гора,1,Чехия,3,Швейцария,1,
ltr
item
Си-Ем Травел: Филипините - обиколна програма
Филипините - обиколна програма
13 дни / 10 нощувки • Манила – остров Бохол – остров Панглао – остров Баликасаг – Вирджинския остров – Шоколадовите хълмове – остров Себу – остров Бор
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGYJ7e-UMbIpgmQQumpFcj2QaXKuVZc-daSbfPWadmSa-r3r163fpViG6qwVUn0ytTlKD-tvajoP01ZsZ5nwjkYP8Lyxfs5LwkkKNLlYz3yL87P7HSSk7ateqNx3fB8bBRlZh8pWbmB8KZD1m0xYJGCyLATnJbXuEoVTJCWwlnqMqEYgGABDfKR_22rpU/w640-h334/Filipini.webp
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGYJ7e-UMbIpgmQQumpFcj2QaXKuVZc-daSbfPWadmSa-r3r163fpViG6qwVUn0ytTlKD-tvajoP01ZsZ5nwjkYP8Lyxfs5LwkkKNLlYz3yL87P7HSSk7ateqNx3fB8bBRlZh8pWbmB8KZD1m0xYJGCyLATnJbXuEoVTJCWwlnqMqEYgGABDfKR_22rpU/s72-w640-c-h334/Filipini.webp
Си-Ем Травел
https://www.siemtravel.com/2023/10/filipinite-obikolna-programa.html
https://www.siemtravel.com/
https://www.siemtravel.com/
https://www.siemtravel.com/2023/10/filipinite-obikolna-programa.html
true
4753984802384839759
UTF-8
Заредени са всички пътувания Не са намерени пътувания ВИЖТЕ ВСИЧКИ Вижте повече Отговаряне Отказване на отговора Изтриване От Начало СТРАНИЦИ ОФЕРТИ Вижте всички ВИЖТЕ ОЩЕ КАТЕГОРИЯ АРХИВ ТЪРСЕНЕ ВСИЧКИ ОФЕРТИ Няма намерени съответствия на Вашето търсене Обратно на началната страница Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб Януари Февруари Март Април Май Юни Юли Август Септември Октомври Ноември Декември Яну Фев Мар Апр Май Юни Юли Авг Сеп Окт Ное Дек току що преди 1 минута преди $$1$$ минути преди 1 час преди $$1$$ часа вчера преди $$1$$ дни преди $$1$$ седмици повече от 5 седмици Последователи Следване ТОВА ПРЕМИУМ СЪДЪРЖАНИЕ Е ЗАКЛЮЧЕНО СТЪПКА 1: Споделете в социална мрежа Стъпка 2: Кликнете линка в социалната мрежа Копиране на целия код Избиране на целия код Всички кодове бяха копирани Не могат да се копират кодовете / текстовете. Моля, натиснете [CTRL]+[C] (или CMD+C за Mac), за да копирате