Приказка за древна Троада

4 дни/ 3 нощувки/3 закуски и 3вечери в хотел"MD Barbarossa"**** ; без нощен преход; с тръгване от Пловдив






ПРОГРАМА

1 ден Пловдив – Троя - Чанаккале

Отпътуване в 5 ч. от Пловдив – спирката на ОББ срещу Тримонциум. Преминаване българо-турската граница през ГКПП Капитан Андреево. Пътуване в посока пролива Дарданели. Преминаване на пролива по новооткрития мост ''ЧАНАККАЛЕ 1915''. Посещение на интерактивния музей нa Древна Троя – нов музей, който представя по иноватичен начин историята на региона и античния град, станал нарицателно с войната между троянци и ахейци, с Парис и Елена, с Хектор и Андромаха и... Троянския кон.(входните такси се заплащат допълнително)

Настаняване в хотел MD Barbarossa в Чанккале. Вечеря в ресторанта на хотела (включена в цената). Нощувка.

2 ден – Чанаккале - Асос – древен град Асос(Бехрамкале) – древен град Александрия Троя-Чанаккале

Закуска. Отпътуване за древния град Асос

Посещение на античния град Асос за една вълнуваща среща с древна Елада в селище, основано в 7 в. пр.н.е. от жителите на остров Лесбос. В продължение на почти две хилядолетия градът е важен център за целия античен свят. Аристотел полага тук основите на първата си школа по философия  през IV век пр. Хр. През около 55 година сл. Хр. през Троада минава и свети Павел на път за Милет и Кавала. Краят на града настъпва през 1330 година, когато го превземат османските турци. След това Асос просто престава да съществува, една цивилизация е сменена с друга, а мястото е наречено Бехрамкале. (входните такси де заплащат допълнително)

На върха на Асос стоят останките на храма на Атина Палада – един от най-важните храмове на богинята в античния свят. Оттам се открива невероятна гледка към остров Лесбос и залива Едремит.

Свободно време за разходка из тесните калдъръмени улички на Асос за кафе и покупка на сувенири.

Отпътуване за посещение на останите на един от най-важните градове в района – Александрия Троя. Градът е създаден от Александър Македински, като един от 20-те града, които носят неговото име. С времето Александрия Троя става най-важният пристанищен град в северозападната част на Мала Азия, както и най-богатият град на Троада. Той дължи грандиозното си развитие на стратегическото си положение - на брега на Егейско море близо до входа на Дарданелите.

През римско време Александрия Троя придобива статут на свободен и автономен град. Смята се, че градът е имал население от 100 000 души в дните на най-големия си просперитет. Последователните римски императори, включително Август и Адриан, допринасят за развитието на града. Император Константин Велики планирал да направи Александрия Троя столица на Римската империя, но в последствие взел решение за Византион.

Градът е свързан и с ранното християнство. Според „Деянията на апостолите“, апостол Павел отплавал за Европа за първи път от Александрия Троя и се върнал там от Европа. Св. Игнатий Богоносец от Антиохия живее там известно по време на пътуването му до Рим, където е екзекутиран.

Днес този велик град е в руини и много малко от него е разкрито. Разглеждане на останките от римските бани, сената и амфитеатъра.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден – Чанаккале – о. Босджаада – Чанаккале

Закуска. Екскурзия до романтичния о. Босджаада.

Отпътуване за пристанището на Гейикли .

Качване на ферибот и отплаване към о. Босджаада (около 30 мин.).( Билетът за ферибота се заплаща допълнително)

Остров Босджаада, известен и с гръцкото си име – Тенедос. Островът е уникална комбинация от исторически забележителности, красиви плажове, уникално местно вино и вкусна кухня.

Пристанището му е доминирано от дългата крепост с византийски, венециански, генуезки и османски произход. Това е и един от най-добре запазените замъци в Турция и отворен за посещение. От стените на крепостта или от вятърните мелници над нея се разкрива зашеметяваща гледка към пристанището и центъра на града. Голяма част от територията на острова е заета от лозя, произвеждащи прекрасни червени и бели сортове.

Туристическа програма в о. Босджаада: пешеходна разходка в гръцката и турската махали, изкачване на хълма с вятърните мелници и фото пауза, посещение на гръцката православна църква „Успение Богородично“.

Свободно време за разходка и обяд.

 Връщане с ферибот в Гейикли.

Посещение на фирмен магазин за зехтин и продукти от маслини (различни видове маслини, зехтин, сапун, шампоан, кремове) на една от известните местни фабрики.

Връщане в Чанаккале. Свободно време

 Вечеря. Нощувка.

4 ден - Чанаккале – Кешан – България

Закуска

Посещение на Крепостта Чименлик - историческия символ на Чанаккале.(входната такса се заплаща допълнително) Тя е построена през 1462 г. от султан Мехмет II, в която днес се помещава военноморският музей на града. Крепостта се състои от две части - външните стени и вътрешния замък. Външните стени са високи 11 метра, на места широки 8 метра, изградени върху прост правоъгълен план 100 на 150 метра, а по стените има 9 бастиона. Стените на вътрешния замък с размери 42 на 48 метра са широки 9,5 метра и достигат височина 25 метра. Първият етаж на този триетажен замък е направен от бетон на 4 метра над нивото на земята на вътрешния двор, докато горните два етажа са дървени. С уникални мултимедийни презентации и фигури се разказва за военноморската история по тези земи. Първата Световна война оживява със стотиците експонати – оръдия, мини, снаряди и точното копие на кораба Нусрат, използван през войната за миниране.

 Отпътуване за България. Спиране в гр. Кешан в търговски комплекс Bendis. Продължаване за Пловдив. Пристигане – вечерта.

 


ДАТИ И ЦЕНИ

Дата: 28.05-31.05.2024г.

Цена: 428 лв. на човек в двойна/тройна стая

            638 лв. в единична стая

            178 лв. на дете до 5.99 г. с двама родители в стая

            288 лв. на дете от 6 до 11.99 г. с двама възрастни в стая

Цената включва

  • ·         Транспорт с комфортен автобус;
  • ·         3 нощувки със закуски и вечери в Чанаккале в хотел MD Barbarossa 4* или подобен;
  • ·         Турски лицензиран екскурзовод по време на цялата екскурзия;
  • ·         Посещение на интераактивния музей на Троя без входната такса;
  • ·         Посещение на акропола и древния град Асос без входната такса
  • ·         Посещение на останките на Александрия Троя;
  • ·         Екскурзия до остров Босджаада без двупосочен билет за ферибот до острова
  • ·         Туристическа програма в Чанаккале;
  • ·         Посещение на Крепостта Чименлик без входната такса;
  • ·         Такси пресичане Дарданелите по най-дългия висящ мост в света – „Чанаккале 1915“;
  • ·         Посещение на фирмен магазин за сирене, маслини и зехтин;
  • ·         Гранични и пътни такси;
  • ·         Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 5 000 евро (включва болнично лечение в случай на заболяване от Covid-19) за лица до 65г.;
  • ·         Водач от агенцията.

Цената не включва

  • ·         Персонални приемник + слушалки по време на цялата екскурзия – 8 евро: заплащат се задължително за възрастен; за деца 06-11,99 год. - по желание;
  • ·         Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 65 год. до 70 год. – доплащане 2.00 лв.; от 71 год. до 75 год. – доплащане 4.00 лв.;
  • ·         Медицинска застраховка с покритие 4 000 евро за лица над 75 год. до 80 год. – доплащане 8.00 лв.;
  • ·         Лица над 80 год. е необходимо да се застраховат самостоятелно, като предоставят  копие от полицата;
  • ·         Разходи от личен характер и бакшиши;
  • ·         Горивна такса (при увеличение цената на горивото);
  • ·         Туристическа такса (при наличие на такава);
  • ·         PCR тест, антигенен тест или ваксинационен сертификат (ако се изисква).

  • Входни такси на местата за посещение към 15.02.2024:
  • ·         Троя-600 турски лири
  • ·         Акропол и древен град Асос- 250 турски лири
  • ·         Крепост Чименлик, Чанаккале – 400  турски лири

 

Цената на входните такси се определят от Министерството на туризма на Република Турция и е възможна тяхната промяна към датата на пътуване. Актуалната цена на входните такси ще бъде обявена 7 дни преди пътуването и ще бъде изпратена с информацията за пътуване!


УСЛОВИЯ

Забележка: Всички посочени часове са ориентировъчни, не може да се гарантира стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им.

Необходими документи: Международен паспорт или лична карта; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие.

Минимален брой за осъществяване на пътуването: 40 туристи.

Актуалната информация при пътуване към 15.02.2024г.:

Република Турция:

НЕ СЕ ИЗИСКВА представяне цифров Covid сертификат на ЕС за ваксинация, за преболедуване или за проведено изследване (PCR тест или Antigen тест).

Република България:

НЕ СЕ ИЗИСКВА представяне цифров Covid сертификат на ЕС за ваксинация, за преболедуване или за проведено изследване (PCR тест или Antigen тест).

Минимален брой за осъществяване на пътуването: 40 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 14 дни преди датата на тръгване.

Начин на заплащане:

Депозит: 30% депозит от пакетната цена при сключване на договор за организирано туристическо пътуване.

Доплащане: до 14 дни преди отпътуването.

Места в автобуса: Настаняването в автобуса е по ред на записване.

Условия за анулации:

до 14 дни преди пътуването - 0%;

13 - 7 дни преди пътуването - 50% от пакетната цена;

под 6 дни - 100%

Медицинската застраховка за пътуване в чужбина, включена в пакетната цена, е съгласно приложимата Нормативна уредба и Общи условия на Застрахователя в рамките на посочената в пакета застрахователна сума, която включва неотложни медицински разходи вследствие на акутно заболяване или злополука, разходи за медицинско транспортиране и репатриране, смърт причинена от злополука. Повече информация относно допълнителни възможности за застраховане към включената в пакета застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ – в офиса на фирмата.

Такса гориво: Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т. нар. горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай към цената на пътуването ще се добави и фактическата стойност на горивната такса, изчислена по формула, обяснена по-долу, като тя е дължима за всички резервации за полета, за които се начислява, без значение кога са направени същите. Ако има такова изменение, информация за стойността му се обявява 20 дни преди датата на съответния полет и информацията се предава на клиентите. Заплащането на горивната такса се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване, в агенцията, в която е направена резервацията (за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет важи същата обявената горивна такса, ако има такава).

 

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Туристическият пакет НЕ Е подходящ за лица с ограничена подвижност. Последните имат право да се обърнат към ТУРОПЕРАТОРА за допълнително съдействие и информация, съгласно чл. 110 от Закона за туризма и приложимия Регламент на Европейския парламент, според вида транспорт.

Санитарни и медицински изисквания: Няма допълнителни санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.


ИНФОРМАЦИЯ

Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма: Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети. Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302. По-подробна информация за основните права по Директивата може да намерите на следния интернет адрес: https://www.siemtravel.com/p/prilozhenie-1.html

Необходими документи: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Пътуване с деца под 18 години: За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители са необходими задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) и нотариално заверено пълномощно (оригинал и копие), че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България.

Допълнителни мероприятия: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Входни такси: Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.

Право на промени: Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и да коригира цените: при група, по-малка от обявената, съобразно броя на плащащите; при място на тръгване, различно от обявеното в програмата; при промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото; при промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.

Застраховка "Отмяна на пътуване": Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода оставащ до пътуването.

Застраховка на "Отговорност на туроператора": "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е туроператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6532, който има сключен застрахователен договор за застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма. Сертификата към застраховката можете да видите на адрес: https://www.siemtravel.com/p/zastrahovka-na-to.html

Начин на плащане: По банков път по сметката на Туроператора: Титуляр - "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД; Банка - "Интернешънъл Асет Банк" АД; IBAN - BG30IABG70951000596300 (BGN); BIC - IABGBGSF

ЗАПИТВАНЕ СЕГА ИМЕЙЛ ПРИНТИРАНЕ

/fa-envelope/ ПИШЕТЕ НИ$show=/p/kontakti.html

Име

Имейл *

Съобщение *

СТРАНИЦАТА НЕ Е НАМЕРЕНА! ОТКРИЙТЕ ПЪТУВАНЕТО СИ, КАТО ОПИТАТЕ С НОВО ТЪРСЕНЕ$show=404

Име

Австрия,2,Април,1,Ассос,1,Атина,1,Баварски замъци,1,Белгия,2,Бозджаада,1,Будапеща,1,Будва,1,Великден,3,Виена,1,Виетнам,1,Винен тур,1,Германия,2,Гърция,5,Дания,1,Дрезден,2,Дубай,1,Дубровник,1,Екзотика,3,Екскурзии,6,Екскурзии през май,2,Индия,1,Испания,2,Истанбул,1,Италиански езера,1,Италия,1,Карлови Вари,2,Кефалония,2,Копенхаген,1,Корфу,1,Коста Аззара,1,Котор,1,Круизи,5,Лефкада,2,Лондон,1,Любляна,1,Люксембург,1,Майски празници,2,Мароко,1,Морски круизи,1,Нидерландия,3,ОАЕ,1,Парга,2,Питвички езера,1,Португалия,2,Постойна,1,Почивки,7,Прага,3,Речни круизи,1,С автобус,5,С тръгване от Пловдив,5,Септемврийски празници,1,Със самолет,10,Топ оферти,20,Троя,1,Тунис,5,Турция,2,Унгария,1,Фестивал на лалето,1,Филипини,1,Франция,2,Хърватия,1,Чанаккале,1,Чартър,1,Черна Гора,1,Чехия,3,Швейцария,1,
ltr
item
Си-Ем Травел: Приказка за древна Троада
Приказка за древна Троада
4 дни/ 3 нощувки/3 закуски и 3вечери в хотел"MD Barbarossa"**** ; без нощен преход; с тръгване от Пловдив
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgv30Er3McnbYWzENfk7yyc1_iDnXF7eYbzOj2jJXKDsRIkZnTO0IKBtzSEglR5vvGuIOGc8zWgBx5n39Y50miX5pil30LiOPUq3Ab3F2COh2zwfnyF404y4YoH7x87P3lVI0oEPvjyL2VadPTEgL1BM_0ArqLgNpM_MXtjQwJK3l1Dq3BZu-7kCAsX9hE/w640-h426/02.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgv30Er3McnbYWzENfk7yyc1_iDnXF7eYbzOj2jJXKDsRIkZnTO0IKBtzSEglR5vvGuIOGc8zWgBx5n39Y50miX5pil30LiOPUq3Ab3F2COh2zwfnyF404y4YoH7x87P3lVI0oEPvjyL2VadPTEgL1BM_0ArqLgNpM_MXtjQwJK3l1Dq3BZu-7kCAsX9hE/s72-w640-c-h426/02.jpg
Си-Ем Травел
https://www.siemtravel.com/2024/02/prikazka-za-drevna-troada.html
https://www.siemtravel.com/
https://www.siemtravel.com/
https://www.siemtravel.com/2024/02/prikazka-za-drevna-troada.html
true
4753984802384839759
UTF-8
Заредени са всички пътувания Не са намерени пътувания ВИЖТЕ ВСИЧКИ Вижте повече Отговаряне Отказване на отговора Изтриване От Начало СТРАНИЦИ ОФЕРТИ Вижте всички ВИЖТЕ ОЩЕ КАТЕГОРИЯ АРХИВ ТЪРСЕНЕ ВСИЧКИ ОФЕРТИ Няма намерени съответствия на Вашето търсене Обратно на началната страница Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб Януари Февруари Март Април Май Юни Юли Август Септември Октомври Ноември Декември Яну Фев Мар Апр Май Юни Юли Авг Сеп Окт Ное Дек току що преди 1 минута преди $$1$$ минути преди 1 час преди $$1$$ часа вчера преди $$1$$ дни преди $$1$$ седмици повече от 5 седмици Последователи Следване ТОВА ПРЕМИУМ СЪДЪРЖАНИЕ Е ЗАКЛЮЧЕНО СТЪПКА 1: Споделете в социална мрежа Стъпка 2: Кликнете линка в социалната мрежа Копиране на целия код Избиране на целия код Всички кодове бяха копирани Не могат да се копират кодовете / текстовете. Моля, натиснете [CTRL]+[C] (или CMD+C за Mac), за да копирате