Речен круиз из Нормандия от Париж до Атлантическия бряг

8 дни/7 нощувки/7 закуски, 6 обяда, 7 вечери на меню/Слушалки по време на екскурзиите/Тур мениджър / водач – придружител / на български езикПРОГРАМА

Програма
1 ден 20.08.2024 Париж
Настаняване на круизния кораб между 15.00 и 16.00 ч.

2 ден 21.08.2024 Париж
Днес сме в Париж и може да останете в града и да посетите част от неговите музеи. Отплаваме в 16.00 ч.

3 ден 22.08.2024 Вернон – Живерни
Много рано тази сутрин ще акостираме във Вернон и ще останем до обяд. От тук ще се отправим на екскурзия до едно от най-романтичните места край Сена – селцето Живерни, където е живял художникът Клод Моне. Спомнете си за великолепните му лилии и след малко ще видите с очите си японския мост и реката, увековечени в платната на художника. Моне купува имението в Живерни през 1883 г. и създава красива градина, в която засажда най-различни цветя, които цъфтят през различните сезони – така мястото винаги е потънало в цветове. По-късно създава и прочутата водна градина, изграждайки изкуствено езеро. Това е едно от вдъхновенията на художника, мостът се среща в 18 картини, а лилиите в над 40, които днес могат да се видят в музея Оранжери в Париж.
Връщаме се на борда в 12.00 ч. и отплаваме за Атлантическия бряг.

4 ден 23.08.2024 Хавър
Престой от 05.00 до 18.00 ч.
Днес ще се отправим на вълнуващо пътешествие в света на импресионистите. Ще пътуваме из Алабастровия бряг, за да посетим красивия крайбрежен град Етрет и видим известните скали, спускащи се зрелищно в Атлантическия океан, увековечени в платната на Клод Моне. Ще се разходим из стария център на малкото градче с дървени къщи и средновековни църкви.

След обяд на борда ви предлагаме още една интересна екскурзия из Нормандия. Само на половин час път се намира едно от най-красивите места на Брега на цветята – Онфльор. Разположен на устието на Сена, при вливането й в Атлантика, този малък рибарски град е останал почти непокътнат от векове, запазвайки атмосферата, запечатана в картините на редица художници. Смята се, че тук се е зародил и импресионизмът в изкуството. Ще се разходим из калдъръмените му улички до дървената църква Света Катерина от 15 век и край старото пристанище от 17 век, откъдето френските мореплаватели са тръгвали в търсене на нови колонии за короната.
В 18.00 ч. отплаваме към Каудебек-ан-Ко, където ще пристигнем около полунощ.

5 ден 24.08.2024 Каудебек-ан-Ко и Руан
До обяд ще бъдем в Каудебек-ан-Ко, едно от малките, но красиви градчета на Сена. Разходете се покрай реката, после из уличките на стария град и непременно посетете готическата катедралата. Ароматно кафе с палачинка или шоколадов мус ще бъде чудесно продължение на тази сутрин. Очакваме ви на борда за обяд.

Отплаваме в 13.00 ч. и в 17.00 ч. ще бъдем в Руан. Някога столица на кралство Англия, Руан продължава да очарова с цветните си фасади и фахверкови къщи. Ще се разходим из стария център, непременно ще посетим катедралата Нотр Дам с известния астрономически часовник от 16 век и ще видим съда и пазарния площад, където Жана д` Арк изгаря на кладата.

6 ден 25.08.2024 Лез Андели
Напускаме Руан след полунощ. Престой в Лез Андели от 08.00 до 11.00 ч. Само на няколко километра от нас се намира величественият Шато Гаяр, издигнат преди 800 г. от Ричард Лъвското сърце. От върха на скалистия връх, където е разположен замъкът, се открива невероятна гледка към Сена. Макар и в руини, Гаяр все още впечатлява посетителите. Той е от първите европейски замъци с концентрични укрепления и зъбери. До замъка се намира селото Льо Пети Андели с типичните нормандски къщи, приятно място за разходка. Районът е вдъхновявал с красотата си художници и писатели. Насладете му се и вие.

Ще се върнем на борда за обяд, защото ни очаква нова спирка – селцето Ла Рош Гийон, където ще бъдем от 15.00 до 19.00 ч. Разходете се из центъра с исторически къщи и църкви от 15 и 17 век, а после може да се изкачите до средновековния замък от 12 век, който се издига над селото. Замъкът се разширява и достроява пред вековете в различни архитектурни стилове и днес е отворен за посещения.

7 ден 26.08.2024 Конфлан
Престой в Конфлан от полунощ до 15.00 ч. Днес ще посетим селцето Овер сюр Оаз, една разходка в картините на гениалния Винсент Ван Гог. Овер става световноизвестен с платната му – „Портрет на доктор Гаше“, „Църквата Успение Богородично“ и „Ниви с гарвани“. Ще видим житните поля, църквата и страноприемницата Раву, където Гог прекарва последните 2 месеца от живота си и творбите му ще оживеят пред очите ни. В местното гробище последен покой намират великият художник и брат му Тео.
От тук се отправяме към Париж, където ще бъдем в 20.00 ч. за прощална нощ с най-прочутия град в света.

8 ден 27.08.2024 Париж
След закуска напускаме кораба.

ДАТИ И ЦЕНИ

ПалубаНа човек в двойна каютаЕдинична каютаДете до 11.99 г. с 1 възр.
Основна2820 лв.4975 лв.2390 лв.
Средна3130 лв.5590 лв.2595 лв.
Горна3385 лв.5900 лв.2815 лв.

Детето ползва отстъпка като втори човек в стая. Няма тройни каюти.

Цената включва:
 • 7 нощувки в двойна каюта;
 • 7 закуски, 6 обяда, 7 вечери на меню;
 • Следобедно кафе със сладки или вечерен снак в зависимост от програмата;
 • Наливна вода по време на хранене;
 • Коктейл за добре дошли с 1 напитка;
 • Капитанска вечеря;
 • Жива музика в бара вечер;
 • Кафе и чай на самообслужване 24 часа;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро със ЗД Евроинс;
 • Пристанищни такси;
 • Слушалки по време на екскурзиите;
 • Тур мениджър / водач – придружител / на български език.

Цената не включва:
 • Самолетен билет и двупосочен трансфер;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Напитки и интернет;
 • Бакшиши към персонала – препоръчителна сума 10 евро на човек, на ден за персонала и 3 евро за круиз директора – заплащат се на място в края на круиза;
 • Доплащане за мед. застраховка за лица от 65 до 74 г. – 12 лв.
 • Доплащане за мед. застраховка за лица от 75 до 85 г. – 34 лв.
 • Застраховка Отмяна на пътуване.
 • Промяна на име по-малко от 60 дни преди началото на круиза – 100 лв.
 • Избор на конкретен номер каюта / според наличните / – 150 лв. на каюта.

Цените на круиза са базирани на настоящите цени на горивата и пристанищните такси.
При промяна над 5% ще се начисли горивна такса, за която ще бъдете информирани не по-късно от 21 дни преди началото на круиза.

Оферта за самолетни билети с трансфер и екскурзия

Полетно разписание с България ер
20.08 – София – Париж 07.10 – 09.10
27.08 – Париж – София 10.10 – 13.55

Багаж:
1 чекиран багаж до 23 кг + 1 ръчен до 10 кг и размери 55х40х23

Цена: 850 лв.
Цената е валидна до изчерпване на билетите по тази тарифа.

Цената включва:
 • Самолетни билети с включен багаж;
 • Трансфери летище – кораб – летище;
 • Панорамна екскурзия на Париж с автобус и екскурзовод на 20.08;
 • Тур мениджър от агенцията.

Условия на оферта за самолетни билети:
При резервация се заплащат 60% от стойността на пакета.
Пълно плащане 60 дни преди датата на екскурзията.
Възможно е промяна на име до 20 дни преди полета.
При отказ от пътуване от страна на клиента, сумата не се възстановява. Препоръчваме да добавите Застраховка Отмяна на пътуване.
Възможно е начисляване на горивна такса от страна на авиокомпанията при промени в цените на горивата. Ще бъдете уведомени до 21 дни преди полета.

В случай че не се възползвате от нашата оферта, моля да организирате настаняването си на кораба на 20.08 след 15.00 ч. и напускането на 27.08 до 09.00 ч. сутринта.

УСЛОВИЯ

Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена.

Доплащане до: 35 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за провеждане на програмата: 25 човека.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 14 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой участници, необходими за осъществяване на допълнителните екскурзии: __ човека.

Език на извършване на туристическите услуги: Водач на български език.

Визови изисквания: Няма визови изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Туристическият пакет НЕ Е подходящ за лица с ограничена подвижност. Последните имат право да се обърнат към ТУРОПЕРАТОРА за допълнително съдействие и информация, съгласно чл. 110 от Закона за туризма и приложимия Регламент на Европейския парламент, според вида транспорт.

Санитарни и медицински изисквания: Няма допълнителни санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.


ИНФОРМАЦИЯ

Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма: Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети. Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302. По-подробна информация за основните права по Директивата може да намерите на следния интернет адрес: https://www.siemtravel.com/p/prilozhenie-1.html

Необходими документи: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Пътуване с деца под 18 години: За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители са необходими задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) и нотариално заверено пълномощно (оригинал и копие), че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България.

Допълнителни мероприятия: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Входни такси: Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.

Право на промени: Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и да коригира цените: при група, по-малка от обявената, съобразно броя на плащащите; при място на тръгване, различно от обявеното в програмата; при промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото; при промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.

Застраховка "Отмяна на пътуване": Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода оставащ до пътуването.

Застраховка на "Отговорност на туроператора": "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е туроператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6532, който има сключен застрахователен договор за застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма. Сертификата към застраховката можете да видите на адрес: https://www.siemtravel.com/p/zastrahovka-na-to.html

Начин на плащане: По банков път по сметката на Туроператора: Титуляр - "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД; Банка - "Интернешънъл Асет Банк" АД; IBAN - BG30IABG70951000596300 (BGN); BIC - IABGBGSF

ЗАПИТВАНЕ СЕГА ИМЕЙЛ ПРИНТИРАНЕ

/fa-envelope/ ПИШЕТЕ НИ$show=/p/kontakti.html

Име

Имейл *

Съобщение *

СТРАНИЦАТА НЕ Е НАМЕРЕНА! ОТКРИЙТЕ ПЪТУВАНЕТО СИ, КАТО ОПИТАТЕ С НОВО ТЪРСЕНЕ$show=404

Име

Австрия,2,Акропол,1,Анталия,1,Април,1,Атина,2,Баварски замъци,1,Белгия,1,Будапеща,1,Будва,1,Бурса,1,варадеро,1,Виена,1,Винен тур,1,Германия,2,Гърция,4,Дания,1,Дубай,1,Дубровник,1,Екзотика,1,Екскурзии,4,Екскурзии със самолет,3,Ескишехир,1,Изник,1,Индия,1,Испания,2,Италиански езера,1,Италия,1,Кападокия,1,Кефалония,1,Копенхаген,1,Коста Аззара,1,Котор,1,Круизи,3,Куба,1,Лефкада,1,Любляна,1,Люксембург,1,Майски празници,1,Мароко,1,Нидерландия,2,ОАЕ,1,Парга,1,Питвички езера,1,Португалия,2,Постойна,1,Почивки,7,Прованс,1,Речни круизи,1,С автобус,3,С тръгване от Пловдив,4,Санторини,1,Септемврийски празници,2,Със самолет,8,Топ оферти,16,Тунис,5,Турция,2,Унгария,1,Франция,3,Хавана,1,Хърватия,1,Чартър,1,Черна Гора,1,Швейцария,1,
ltr
item
Си-Ем Травел: Речен круиз из Нормандия от Париж до Атлантическия бряг
Речен круиз из Нормандия от Париж до Атлантическия бряг
8 дни/7 нощувки/7 закуски, 6 обяда, 7 вечери на меню/Слушалки по време на екскурзиите/Тур мениджър / водач – придружител / на български език
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdy9UBLJiYHpKCIfOvtc7-1NGd6b3CVgJi_Msw3xSR94jcb3-Gn9WkCdhT3OT0h2lzQv6xC-ZQvU4Kt6NHvVUTQrGx1uOqOTsKPq5zK0f47vS504KPrCtXeBUBEm34gkC6Sawx8eDep8zc-nS-c4_mGIzcRPdqabJSHnDeLrGnahydGzi6cUzcoAFfpPw/w640-h426/Vernon.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdy9UBLJiYHpKCIfOvtc7-1NGd6b3CVgJi_Msw3xSR94jcb3-Gn9WkCdhT3OT0h2lzQv6xC-ZQvU4Kt6NHvVUTQrGx1uOqOTsKPq5zK0f47vS504KPrCtXeBUBEm34gkC6Sawx8eDep8zc-nS-c4_mGIzcRPdqabJSHnDeLrGnahydGzi6cUzcoAFfpPw/s72-w640-c-h426/Vernon.jpg
Си-Ем Травел
https://www.siemtravel.com/2024/01/rechen-kruiz-iz-normandia-ot-parish-do.html
https://www.siemtravel.com/
https://www.siemtravel.com/
https://www.siemtravel.com/2024/01/rechen-kruiz-iz-normandia-ot-parish-do.html
true
4753984802384839759
UTF-8
Заредени са всички пътувания Не са намерени пътувания ВИЖТЕ ВСИЧКИ Вижте повече Отговаряне Отказване на отговора Изтриване От Начало СТРАНИЦИ ОФЕРТИ Вижте всички ВИЖТЕ ОЩЕ КАТЕГОРИЯ АРХИВ ТЪРСЕНЕ ВСИЧКИ ОФЕРТИ Няма намерени съответствия на Вашето търсене Обратно на началната страница Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб Януари Февруари Март Април Май Юни Юли Август Септември Октомври Ноември Декември Яну Фев Мар Апр Май Юни Юли Авг Сеп Окт Ное Дек току що преди 1 минута преди $$1$$ минути преди 1 час преди $$1$$ часа вчера преди $$1$$ дни преди $$1$$ седмици повече от 5 седмици Последователи Следване ТОВА ПРЕМИУМ СЪДЪРЖАНИЕ Е ЗАКЛЮЧЕНО СТЪПКА 1: Споделете в социална мрежа Стъпка 2: Кликнете линка в социалната мрежа Копиране на целия код Избиране на целия код Всички кодове бяха копирани Не могат да се копират кодовете / текстовете. Моля, натиснете [CTRL]+[C] (или CMD+C за Mac), за да копирате