Нова Година в Катар - 6 нощувки

6 нощувки 27.12.2024 – 02.01.2025 г.

  
ПРОГРАМА

27.12.2024 г.: Тръгване от Летище София с полет на Qatar Airways за Доха, Катар.

ü  Излитане в 12:50 ч.

ü  Пристигане в Доха в 18:30 ч. Трансфер до QABILA WESTBAY HOTEL By MARRIOTT 5*.

ü  Настаняване в хотела и нощувка.

28.12.2024 г.: Закуска и в 10:00 ч. стартираме деня с много усмивка и прекрасни очаквания, тъй като ще видим няколко емблематични места в Дохастолицата на Катар. – Включен в цената.

·         Турът ни ще започне с разходка през новият район Мшейреб, разположен в историческия център на Доха –

 

най-„умният“ район в света, изграден на база на най-новите екологични технологии.

·         Ще продължим тура ни на стария емблематичен пазар Сук Уакиф (Souq Wakif). Традиционен пазар с безброй малки магазинчета, където ще откриете всичко от керамични ръчно изработени изделия, подправки, арабски сладкиши и парфюми, традиционни облекла и класически сувенири.

·         Кратка почивка за традиционен карак чай и чапати.

·         Продължаваме с преминаване през Новият център на Доха с впечатляващите небостъргачи, района наречен Уест Бей и пешеходната крайморска алея „Корниш“.

·         Неусетно ще се озовем пред Културното Селище Катара, където местните са се постарали да създадат място за култура, красота, зелени градини, алеи за разходки, прекрасни ресторанти и кафенета, както и център на много и различни по рода си събития.

·         След това ще се отправим към Перлата или The Pearl, изкуствен остров във формата на наниз от перли, който всъщност е един от най-лускозните райони на Доха, а е зъздаден в този си вид, за да напомня за миналото на катарския народ. В миналото катарците са били беден пустинен народ, който се е изхранвал най-вече с риболов и добив на морски перли. Тук на това красиво място ще видите различна архитектура във всяка перла от наниза, ще видите красива марина с луксозни яхти. Едно привлекателно място за разходки и вкусно похапване.

·         Около 13:00 ч. прибиране в хотела.

 

Допълнителен вечерен тур: Круиз с традиционене кораб наречен Доу с включена вечеря и незабравими гледки към нощна Доха. – Цена на човек: 195 лв.

***Минимум туристи за провеждане на тура – 10

 

Нощувка.

29.12.2023 г.: Закуска и свободен ден за турове с допълително заплащане или просто за почивка.

Допълнителен тур: ТУР ШАХАНИЯ След закуска в 09:00 ч. потегляме извън Доха, за да ви покажем и разкажем за един катарец, ценител на историята и скъпите ретро автомобили, ще открехнем завесата и ще разберем за един от най-популярните спортове тук, наричан още „спорта на шейховете“.

Започваме с посещение на пистата за съзстезания с камили, това е едно наистина уникално място, където не само се провеждат състезания, но и където камилите тренират и се подготвят за предстоящи турнири.

После потегляме към забележителното имение и частен музей на Шейх Фейсал, в който са изложени хиляди артефакти събирани от цял свят, включително на български старинни монети, ретро спортни автомоболи и класически произведения на изкуството.

Цена на човек: 165 лв.

***Минимум туристи за провеждане на тура – 10

Допълнителен тур: ПУСТИННАТА РОЗА НА КАТАР И СУПЕРСИТИ ЛУСЕЙЛ – Турът ни ще започне в 16:00 ч. като ще се отправим към Националния Музей на Катар, който е всъщност гигантската Пустинна Роза на Катар. Изключителната архитектура на музея привлича и местни и туристи със същата сила от 2018 г. когато бе открит официално. Експозициите са модерни, интерактивни и в същото време с много автентични артефакти. Неусетно минава времето в 12-те тематични зали, като остава трайна следа за дълго у всеки поситител.

След като това вълнуващо пътешествие в живота на катарския народ от бедунски племена до съвремнна супер модерна държава ще се отправим към най-новата гордост на Катар – Super Smart City Lusail. Ултра модерен град, с изключителни архитектурни шедьоври и домакин на Официалната церемония по откриването на Световното Първенство по Футбол 2022 г., която остави без дъх цял свят. Ще спрем до изумителните и превърнали се в най-актуалната емблема на Катар – Katara Towers, ще се насладите на величествената гледка на сградата, ще имате възможност да наблюдавате залеза от най-популярната в последните месеци крайбрежна зона на „най-умния град” Лусейл.

Това прекрасно преживяване ще приключи в 19:00 ч. и трансфер до хотела.

Цена на човек: 150 лв.

***Минимум туристи за провеждане на тура – 10

 

30.12.2023 г.: Закуска и възможност за допълнителни турове.

Допълнителен тур „СКРИТИТЕ СЪКРОВИЩА НА ДОХА“ - истински празник на културата, изкуството, спорта и прекрасна архитектура. Ще се насладим на гениално произведение показващо във впечатляващ мащаб „Чудното пътеществие”, Спортния град, Диамантения стадион, Националната Библиотека на Катар – съкровищница на националното и световно наследство и посещение на футуристичната и вероятно с най-нестандартна архитектура джамия „ Education city” и ще приключим с посещение на един от най-атрактивните МОЛ-ове в Доха Villagio Mall.

09:00 ч., тръгване от хотела с климатизиран транспорт и гид, с осигурена вода за туристите. По пътя ни ще минем през зашеметяващото произведение на изксуството “The Miraculous Journey” на Деймиън Хирт разположено пред Медицинският център Сидра, показващ пътешествието на човека от отробата до първата глъдка живот.

 

Продължаваме към Джамията “Education city”, изумителна архитектура, символизираща хармонията между исляма и модерния свят.

Пътешествието ни ще продължи там където душата се храни – Националната библиотека на Катар, намираща се в Студентския град, където младостта и познанието вървят ръка за ръка. В библиотеката се съхраняват ценни стари ръкописи от арабско-ислямския свят. В този храм на книгата се съхраняват ценни екземпляри от цял свят. Библиотеката ще ви впечатли с лежерната си обстановка, естествена светлина и тишина, която наподобява усещането да сте в духовен храм. Ще спрем и пред един от най-внушителните стадиони от Мондеал ‘2022 домакин на едни от най-запомнящите се футболни мачове, т.нар. Диамантен стадион.

Турът ни ще приключи във Villagio Mall едно от любимите места за шопинг и даже за разходки. Уникалната му атмосфера ви пренася в един прекрасен мечтан град с венециански канали с гондоли, с винаги слънчево небе и кокетни романтични къщи.

Цена на човек: 175 лв. *** Минимум туристи за провеждане на тура – 10

Допълнителен тур: „КУЛИНАРНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ НА БРЕГА НА АРАБСКО МОРЕ” – В ранния следобяд в 14:00 ч. потегляме към новото ни пътешествие, където ще ви разкрием някои от тайните на любимите арабскии ястия в традиционен рерсторант разположен в Сук Уакра, гр. Уакра на брега на красив залив на Арабско море. Град Уакра се намира 30 мин пътуване от Доха, с население близо 100 000 души, като е главен град на Община Ал Уакра. В миналото градът е бил малко рибарско селище, докато сега процъфтява и се развива с бързи темпове. Тук се намира и един от най-забележителните с изключителния си дизайн стадион Ал Джануб – творение на великата архитектка Заха Хадид, която преди да се заеме с проекта е останала в Катар близо 2 месеца, за да опознае културата и специфичните за катарците особености на живот. Нейното творение е ансабъл от формите на бедуинска палатка и платна на традиционна лодка Доу, която за катарците е било свещено средство за прехрана използвано за риболов и лов на перли.

 

Ще се раходим из традиционния пазар, ще се любуваме на приказната морска гледка, която обгръща пазара и след това ще посетим традиционен арабски ресторант. Там шеф готвач ще ни покаже как се приготвят някои от най-любимите арабски ястия, като всеки който желае може да се включи в готварския клас. След това всеки турист ще се наслади на вкусен, прясно приготвен обяд с разнообразие от арабски ястия от месо, риба и зеленчуци. Около 19:00 ч. прибиране в Доха

 

Цена на човек: 185 лв. ***Минимум туристи за провеждане на тура – 10

31.12.2024 г. Закуска и свободен ден за разходки, плаж и подготовка за Новогодишната вечер.

ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА 2025 г. – Предложения ще бъдат предоставени през Ноември 2024 г.

 

01.01.2025 г.: Закуска и възможност за допълнителни екскурзии.

Допълнителен тур:  Шеметно Джип Сафари. В 13:45 ч. бъдете готови да ви отведем  на едно пътешествие с много адреналин, но крайната ни точка ще бъде онова уникално място за Катарската пустиня - там където пустинята целува морето

Насладете се на екстремно шофиране в пустинята и покорете извисяващите се дюни. Ще имате възможността да наблюдавате и да се докоснете до един природен феномен, който се среща на само още 2 места в света, далеч от арабския свят, а именно естествената граница на пясъчните дюни на катарската пустиня с Арабско море. Има още един природен феномен в пустинята, който е толкова мистичен, че привлича много търсачи на необичайни приключения, а именно „Въздишките на пустинята“, звуците, които се чуват наподобяват на стенания на жена, която сякаш търси помощ, реално се дължи на специфична комбинация между температурата на въздуха и преноса на определни въздушни маси и е рядкост да бъде точно прогнозирано.

Стартиране в 14:00 ч. с тръгване от хотела и отправяне към пустинята. Преди да започне шеметното препускане през пустинята ще спрем, за да пояздим камили и  да се запознаем отблизо с ловни соколи. Ще бъдем посрещнати с традиционни напитки и усмивки. Ще изпитаме тръпката от шофирането нагоре и над високите пясъчни дюни и спиране на върха – идеално за запечатване на прекрасните моменти със снимка. Ще продължим препускането през пустинята, но без да пропуснем красиви места с изглед за снимки, които да запечатат тези очарователни моменти, докато не стигнем там където пустинята среща морето, перфектно място за посрещане на залеза.

Ще направим кратка спирка на пустинен лагер, където ще ви посрещнат с традиционно кафе, чай и фреш сокове. И през това време ще се насладите на топлите тюркоазени води на Арабско море. С пълна кошница забавни и незабравими емоции ще отпътуваме към хотела ни в Доха.

Цена на човек: 135 лв.

***Минимум туристи за провеждане на тура – 10

02.01.2024 г.: В 04:30 ч. трансфер: Хотел – Летище. Излитане от Доха в 07:45 ч. и кацане в София в 11:50 ч. (БГ време).


ДАТИ И ЦЕНИ

ПАКЕТНИ ЦЕНИ:

ПАКЕТНИ ЦЕНИ НА ЧОВЕК, В БГ ЛЕВА

На човек в Двойна стая

2980 лв.

3-ти възрастен

2650 лв.

Дете от 6 - 12 г.

2530 лв.

Единична стая

3710 лв.

 

!!! Във всяка стая е възможно добавяне на едно допълнитлено легло.

Пакетните цени включват:

Ø  Двупосочен самолетен билет с Qatar Airways: София – Доха – София, с директен полет  и включен 25 кг./чекиран багаж, 7 кг./ръчен багаж и кетъринг по време на полета.

Ø  6 нощувки с настаняване в Qabila Westbay Hotel by Marriott 5* с включени закуски.

Ø  Двупосочен летищен трансфер: Летище Доха – Хотел – Летище Доха

Ø  Водач с групата от тръгването от България и по време на целия престой.

Ø   Екскурзия - „Обзорна екскурзия на Доха”

Ø  Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с Евроинс с покритие 10 000 EUR

Пакетните цени НЕ включват:

Ø  Лични разходи

Ø  Бакшиши

Ø  Допълннителни екскурзии

Ø  Застраховка „Отмяна на пътуване“

Ø  И други разходи извън описаните в „Цената включва“

Ø  Задължителен минимален бакшиш на тур/ на човек – 10 лв. (20 Катарски реала).

!!! Предложения за Новогодишната Вечер ще бъдат предоставени през месец Ноември.


ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА

QABILA WEST BAY 5* By MARRIOTT

 

 

Разположен в луксозния West Bay район на столицата Доха, QABILA WEST BAY HOTEL 5* посреща гостите си отзивчив и усмихнат персонал, прекрасни и комфортни стаи с размери между 40 - 42 кв. м., обзаведени с удобни матраци и възглавници висок клас, удобна и модерна баня оборрудвана с душ/душ и вана, сешоар, биде и козметични консумативи, оборудван малък кухненски кът, малък хладилник, загряващ кана за вода, комлимент се зарежда ежедневно вода, чай и кафе, работен кът, сет за гладене, LCD TV.

В хотела са разположени основен ресторант където се сервира богата закуска и вечеря всеки ден с вкусни ястия и разнообразие за всеки вкус, вътрешен прекрасен обширен басейн намиращ се на 26 етаж с изумителна фронтална гледка към Арабско море ще ви заплени с красотата си и възможността на туристите да го ползват до 21:00 ч. вечерта, на същия етаж се намира и модерна фитнес зала, която заедно с басейна се ползват само от гости на хотела и то безплатно.

Локацията на хотела е една от най-атрактивните, тъй като се намира на около 10 мин с такси или пеша от всички атракции на града. На пешеходно разстояние се намират новите модерни и лежерни плажове на Доха, крайбрежната алеа, многобройни ресторанти и барове, City Center Mall.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИУСЛОВИЯ

Резервации и анулации:

1.   За резервация се изискват паспортни данни на туриста: имена изписани на латиница по задграничен паспорт, номер паспорт, ЕГН, валидност на паспорта.

*** В случай, че предстои подмяна и подаване на документи за задграничне паспорт се предоставят първночално данни от лична карта.

2.   Цените на пакетите и екскурзиите са в БГ лева.

3.   При резервация се заплащат 50 % от пакетната цена до 24 часа след потвърждение. Окончателното разплащане на останалите 50% се заплащат 30 дни преди отпътуване.

4.   Анулации:

4.1.      Не се прилага безплатна анулация. Препоръчваме всеки турист да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“.

  1.      Туроператора си запазва правото да актуализира пакетните цени в случай, че настъпи промяна повече от 5% в цените на включените услуги.
  2. Туроператора си запазва правото да променя дните за провеждане на туровете по програмата.
  3. Екскурзията не е подходяща за трудно подвижни хора.
  4. Изисквания за пътуване в Катар:

1.   Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца, след датата на напускане на Катар. Няма визи за български граждани.


Език на извършване на туристическите услуги: Водач на български език.

Визови изисквания: Няма визови изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Туристическият пакет НЕ Е подходящ за лица с ограничена подвижност. Последните имат право да се обърнат към ТУРОПЕРАТОРА за допълнително съдействие и информация, съгласно чл. 110 от Закона за туризма и приложимия Регламент на Европейския парламент, според вида транспорт.

Санитарни и медицински изисквания: Няма допълнителни санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
ИНФОРМАЦИЯ

Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма: Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети. Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302. По-подробна информация за основните права по Директивата може да намерите на следния интернет адрес: https://www.siemtravel.com/p/prilozhenie-1.html

Необходими документи: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Пътуване с деца под 18 години: За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители са необходими задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) и нотариално заверено пълномощно (оригинал и копие), че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България.

Допълнителни мероприятия: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Входни такси: Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.

Право на промени: Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и да коригира цените: при група, по-малка от обявената, съобразно броя на плащащите; при място на тръгване, различно от обявеното в програмата; при промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото; при промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.

Застраховка "Отмяна на пътуване": Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода оставащ до пътуването.

Застраховка на "Отговорност на туроператора": "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е туроператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6532, който има сключен застрахователен договор за застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма. Сертификата към застраховката можете да видите на адрес: https://www.siemtravel.com/p/zastrahovka-na-to.html

Начин на плащане: По банков път по сметката на Туроператора: Титуляр - "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД; Банка - "Интернешънъл Асет Банк" АД; IBAN - BG30IABG70951000596300 (BGN); BIC - IABGBGSF

ЗАПИТВАНЕ СЕГА ИМЕЙЛ ПРИНТИРАНЕ

/fa-envelope/ ПИШЕТЕ НИ$show=/p/kontakti.html

Име

Имейл *

Съобщение *

СТРАНИЦАТА НЕ Е НАМЕРЕНА! ОТКРИЙТЕ ПЪТУВАНЕТО СИ, КАТО ОПИТАТЕ С НОВО ТЪРСЕНЕ$show=404

Име

Австрия,1,Акропол,1,Анталия,1,Април,1,Атина,2,Белгия,2,Будапеща,1,Будва,1,Варадеро,1,Виена,1,Винен тур,1,Грузия,1,Гърция,4,Дания,1,Дара – мъртвия град,1,Доха,1,Дубай,1,Дубровник,1,Екзотика,1,Екскурзии,4,Екскурзии със самолет,7,Избрани оферти,1,Индия,1,Испания,5,Италиански езера,1,Италия,1,Камино де Сантяго,1,Кападокия,1,Катар,1,Кефалония,1,Копенхаген,1,Кордоба,1,Коста Аззара,1,Котор,1,Круизи,2,Куба,1,Лефкада,1,Любляна,1,Люксембург,2,Мадрид,1,Майски празници,1,Малага,1,Мардин,1,Мароко,1,Нидерландия,2,Нова година,3,ОАЕ,1,Палма де Майорка,1,Парга,1,Питвички езера,1,Португалия,2,Постойна,1,Почивки,8,Прованс,1,Речни круизи,1,С автобус,2,С тръгване от Пловдив,4,Санторини,1,Септемврийски празници,2,Със самолет,11,Топ оферти,19,Тунис,5,Турция,2,Унгария,1,Урфа,1,Франция,2,Хавана,1,Хърватия,1,Чартър,1,Черна Гора,1,Чили,1,Шанлъурфа,1,
ltr
item
Си-Ем Травел: Нова Година в Катар - 6 нощувки
Нова Година в Катар - 6 нощувки
6 нощувки 27.12.2024 – 02.01.2025 г.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2Ckc264TOG5S6h2j79HmNOxTjOCq47rE9uhnTSrAYqUihGxu07sqXXNJ7IXqI_SdjFq3DOBcCVeD2B3R99r1XPnrJQ62zoUyscsscv8Lg8EJsI7T_LjGc0arANuTzjOWu8YOBkBu2wtl1acCe5NEd007qWbddMEc7UPEqLc-gzQxneMvuk52Ta7IWnbM/w400-h251/12345.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2Ckc264TOG5S6h2j79HmNOxTjOCq47rE9uhnTSrAYqUihGxu07sqXXNJ7IXqI_SdjFq3DOBcCVeD2B3R99r1XPnrJQ62zoUyscsscv8Lg8EJsI7T_LjGc0arANuTzjOWu8YOBkBu2wtl1acCe5NEd007qWbddMEc7UPEqLc-gzQxneMvuk52Ta7IWnbM/s72-w400-c-h251/12345.jpg
Си-Ем Травел
https://www.siemtravel.com/2024/07/nowa-godina-v-doha.html
https://www.siemtravel.com/
https://www.siemtravel.com/
https://www.siemtravel.com/2024/07/nowa-godina-v-doha.html
true
4753984802384839759
UTF-8
Заредени са всички пътувания Не са намерени пътувания ВИЖТЕ ВСИЧКИ Вижте повече Отговаряне Отказване на отговора Изтриване От Начало СТРАНИЦИ ОФЕРТИ Вижте всички ВИЖТЕ ОЩЕ КАТЕГОРИЯ АРХИВ ТЪРСЕНЕ ВСИЧКИ ОФЕРТИ Няма намерени съответствия на Вашето търсене Обратно на началната страница Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб Януари Февруари Март Април Май Юни Юли Август Септември Октомври Ноември Декември Яну Фев Мар Апр Май Юни Юли Авг Сеп Окт Ное Дек току що преди 1 минута преди $$1$$ минути преди 1 час преди $$1$$ часа вчера преди $$1$$ дни преди $$1$$ седмици повече от 5 седмици Последователи Следване ТОВА ПРЕМИУМ СЪДЪРЖАНИЕ Е ЗАКЛЮЧЕНО СТЪПКА 1: Споделете в социална мрежа Стъпка 2: Кликнете линка в социалната мрежа Копиране на целия код Избиране на целия код Всички кодове бяха копирани Не могат да се копират кодовете / текстовете. Моля, натиснете [CTRL]+[C] (или CMD+C за Mac), за да копирате