Индия - златният триъгълник

9 дни / 7 нощувки • С включени самолетни билети, 7 нощувки, екскурзовод, езда на слонове, входни такси по програмата



ПРОГРАМА

ДЕН 1 СОФИЯ – ИСТАНБУЛ – ДЕЛХИ Среща на летище София. Полет за Делхи през Истанбул в 16.00 ч. с Турски авиолинии. Кацане на летище Истанбул в 18.25 ч. Полет за Делхи в 20.50 ч.

ДЕН 2 ДЕЛХИ

Кацане в Делхи в 05.15 часа. Посрещане от фирмата партньор, трансфер до хотела и настаняване. Следобед разглеждане на старата част на Делхи - комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Посещение на Радж Гхат – мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” Махатма Ганди, Червената крепост (отвън) – масивен форт, построен от Shah Jahan през 1648г. Крепостта се издига на 33.5 метра височина, погледнато от града, и на 18 метра височина, погледнато от реката. Посещение на гробницата на Хумаюн, построена от вдовицата на втория ярък моголски император Хумаюн – изключителен паметник в индийско-персийски стил, предшественик на Тадж Махал. Продължаваме с Джама Масджит – една от най-големите джамии в Азия (разглеждане отвън), построена от император Shah Jahan и най-големия архитектурен проект на империята Mughal. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 3 ДЕЛХИ

Закуска. Днес ще продължим с Ню Делхи, който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част. Старият град е представител на традициите и всеки посетител би могъл да се докосне до начина на живот на древността във всичките му аспекти, пъстрота и обаяние. В пълен контраст, Ню Делхи е град, който се стреми да живее и развива по най-високите стандарти на 21-ви век. Разходката из имперския Делхи включва посещение на Кутаб Минар - най-високото минаре в света с височина 73 метра, чийто диаметър в основата е 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изсечени изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. След това посещение на Guridwara Bangla Sahib,

който е най-известният сикхски храм в Индия. Той е посветен на осмия сикхски гуру Har Krishan и има езеро в храма което се нарича Sarovar. Водата се смята за свещена и е позната под името Amrit. Ще продължим към Президентството, Парламента и внушителната „Врата на Индия” построена в чест на 80,000 хиляди войници загинали в Първата световна война.Вечеря. Нощувка.

ДЕН 4 ДЕЛХИ – АГРА

Закуска. Отпътуване за Агра (200 км, около 4 часа). Настаняване в хотела. Посещение на Крепостта Агра, позната като червената крепост, обявена също за Световно наследство на Юнеско. Обградена от висока 70 метра стена, това е е най-дългата крепост в Индия. Основните атракции на крепостта са перлената джамия, Diwan-E-Aam, Jahangiri Mahal и Diwan-E-Khas. Тази крепост представлява огромен интерес, тъй като по-голямата част от събитията, които са довели до изграждането на Тадж Махал, са станали именно тук. Освен това, крепостта се явява удобен наблюдателен пункт, разкриващ прекрасна гледка към Тадж Махал. Посещение на фабрика за мрамор, където ще видим старата техника за произвеждане на мраморни изделия „Пиетрадура“. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 5 АГРА - ДЖАЙПУР

Рано сутринта посещение на Тадж Махал по изгрев - легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на своята любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на Световното наследство на Юнеско. Сградата е с изумителен мащаб, безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, а блестящото отражение във водите на канала е истински спираща дъха гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов. Връщане в хотела за закуска. След закуска освобождаване на хотела и отпътуване за Джайпур (260 км, около 5-6 часа). Пристигане в Джайпур. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 6 ДЖАЙПУР

Закуска. Екскурзия до древната столица Амбър и разглеждане на невероятната Амбър Форт, чието изграждане е започнало през 17 век. Преди построяването на градския дворец в Джайпур, Амбър е бил седалище на властта. Езда на слонове до върха на крепостта (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични, алтернативно, изкачването се осъществява с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червени песъчливи скали, с архитектура повлияна от Хинду и Мюсюлмански маниер на декорация и украсяване. Разходка в комплекса от дворове и зали. Много от стаите са с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. По-късно посещение на Hawa Mahal. Значението на Hawa Mahal е дворецът на ветровете, построен от Maharaja Sawai Pratap Singh през 1799г с уникална пирамидална форма. Има 953 малки прозореца украсени с малки решетки. Малките прозорци са служили на жените да гледат шествията и различните занимания които са се провеждали по улиците. Продължаваме със City Palace – красивият дворец е бил построен от Maharaja Sawai Jai Singh по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове, сгради, както и музей посветен на самия градски дворец. Jantar Mantar е най-голямата каменна обсерватория в света и това я прави интересна забелижителност за посещение от туристите. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 7 ДЖАЙПУР

Закуска. Свободен ден, възможност за посещение на колоритния пазар в Джайпур. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 8 ДЖАЙПУР - ДЕЛХИ

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Делхи (270 км – около 5-6 часа). Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 9 ДЕЛХИ – ИСТАНБУЛ - СОФИЯ

Ранна закуска и трансфер до летище. Полет за Истанбул в 06.55 ч. Кацане в Истанбул в 11.30 ч. Полет за София в 14.55 ч. Кацане на летище София в 15.10ч.


ДАТИ И ЦЕНИ


Хотел Категория Помещение Човек в двойна 
стая 
Единична
стая 
Допълнително легло Дете от 2-11.99 г
             

Welcomehotel Dwarka Делхи

(или подобен)

5* HB стандартна 2728 лв. 3413 лв. 2591 лв. 2396 лв.

Ramada Джайпур

(или подобен)

5* HB стандартна 2728 лв. 3413 лв. 2591 лв. 2396 лв.

Ramada Джайпур

(или подобен)

5* HB стандартна 2728 лв. 3413 лв. 2591 лв. 2396 лв.


ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

  • ü Двупосочен самолетен билет София–Истанбул–Делхи–Истанбул–София
  • ü Летищни такси
  • ü Традиционно посрещане на летището в Делхи
  • ü 7 нощувки със закуски и вечери
  • ü Трансфер летище−хотел−летище
  • ü Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата
  • ü Екскурзовод за разглеждане на забележителностите в Делхи, Джайпур и Агра
  • ü Езда на слонове за изкачване на Амбър Форт в Джайпур (при липса на свободни слонове при пристигане на групата, изкачването става с джипове)
  • ü Входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата
  • ü Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10000 евро
  • ü Водач по време на пътуването.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • ü Индийска туристическа виза – 50 евро
  • ü Разходи от личен характер; храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата
  • ü Бакшиш (задължителен минимален бакшиш за екскурзовод и шофьор - 15 USD на човек на град).

ВИЗОВ РЕЖИМ

Необходими документи за издаване на индийска виза:

Подаването на документи е онлайн и услугата се извършва от наш представител в офис  • Една снимка в електронен вариант с размери 5.08 x 5.08 см. • Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане от Индия и поне две празни страници за поставяне на визата. • От 01.06.2016 г. Посолството на Република Индия въведе онлайн издаване на виза. • Повече информация на: https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html и в офисите .

ТУРОПЕРАТОРЪТ ПРЕДОСТАВЯ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗАСТРАХОВАНЕ С MONDIAL ASSISTANCE СЪС СЛЕДНИТЕ УСЛОВИЯ:

ü Допълнителни покрития (по желание) по застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ – пакет Класик с покритие 50 000 евро и пакет Премиум с покритие 100 000 евро:

- Пакет Класик за лица до 65 год

- Пакет Класик за лица над 66 год

- Пакет Премиум за лица до 65 год

- Пакет Премиум за лица над 66 год

Пакет “Премиум” – всеобхватна защита по време на Вашата почивка – освен включеното в пакет “Класик” покрити са и следните рискове:

• Прекъсване на пътуването, както и отделно връщане до родината поради заболяване или подозрения за COVID-19, при условие че това е в съответствие с инструкциите и разпоредбите на местните власти. • В случай на заболяване на съпруг/а или близък роднина у дома, който има животозастрашаващо състояние поради COVID-19, застрахователят ще съдейства за връщането до родината и ще възстанови разходите за пътуването. Това включва такси за презаверяване и разходи за неизползвани туристически услуги. • Застраховката също покрива разходите за закъсняло пристигане в чужбина или отделно връщане в родината, ако на пътуващия е отказан бординг поради съмнение за COVID-19.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

§ Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването.

§ Депозит при записване в размер на 500 лева

§ Втори депозит в размер на 500 лева до 60 дни преди заминаване

§ Доплащане до 30 дни преди заминаване

§ Краен срок за записване по програмата: 20 дни преди заминаване

СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ:

§ При наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване — неустойка не се удържа

§ От 59 ден до 30 ден от датата на заминаване 1000 лева

§ От 30 ден до датата на заминаване, пълния размер на пътуването

§ Смяна на име до 20 дни без неустойка

АНУЛАЦИИ БЕЗ НЕУСТОЙКА И ВРЪЩАНЕ НА СУМИ:

§ При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;

§ При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на ЗК „Мондиал Асистънс“.

§ При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

§ Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 20

§ Срок за уведомление за несъбран минимум – 20 дни, преди заминаване

§ Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.

§ Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.85 BGN.

§ Пакетните цени са в евро и се заплащат в лева по курс 1.95583

§ Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.

§ Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

§ Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България. Дните за провеждане на допълнителни екскурзии е възможно да претърпят промяна

§ Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Индия.


ИНФОРМАЦИЯ

Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма: Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети. Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302. По-подробна информация за основните права по Директивата може да намерите на следния интернет адрес: https://www.siemtravel.com/p/prilozhenie-1.html

Необходими документи: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Пътуване с деца под 18 години: За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители са необходими задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) и нотариално заверено пълномощно (оригинал и копие), че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България.

Допълнителни мероприятия: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Входни такси: Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.

Право на промени: Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и да коригира цените: при група, по-малка от обявената, съобразно броя на плащащите; при място на тръгване, различно от обявеното в програмата; при промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото; при промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.

Застраховка "Отмяна на пътуване": Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода оставащ до пътуването.

Застраховка на "Отговорност на туроператора": "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е туроператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6532, който има сключен застрахователен договор за застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма. Сертификата към застраховката можете да видите на адрес: https://www.siemtravel.com/p/zastrahovka-na-to.html

Начин на плащане: По банков път по сметката на Туроператора: Титуляр - "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД; Банка - "Интернешънъл Асет Банк" АД; IBAN - BG30IABG70951000596300 (BGN); BIC - IABGBGSF

ЗАПИТВАНЕ СЕГА ИМЕЙЛ ПРИНТИРАНЕ

/fa-envelope/ ПИШЕТЕ НИ$show=/p/kontakti.html

Име

Имейл *

Съобщение *

СТРАНИЦАТА НЕ Е НАМЕРЕНА! ОТКРИЙТЕ ПЪТУВАНЕТО СИ, КАТО ОПИТАТЕ С НОВО ТЪРСЕНЕ$show=404

Име

Австрия,1,Акропол,1,Анталия,1,Април,1,Атина,2,Белгия,2,Будапеща,1,Будва,1,Варадеро,1,Виена,1,Винен тур,1,Грузия,1,Гърция,4,Дания,1,Дара – мъртвия град,1,Доха,1,Дубай,1,Дубровник,1,Екзотика,1,Екскурзии,4,Екскурзии със самолет,7,Избрани оферти,1,Индия,1,Испания,5,Италиански езера,1,Италия,1,Камино де Сантяго,1,Кападокия,1,Катар,1,Кефалония,1,Копенхаген,1,Кордоба,1,Коста Аззара,1,Котор,1,Круизи,2,Куба,1,Лефкада,1,Любляна,1,Люксембург,2,Мадрид,1,Майски празници,1,Малага,1,Мардин,1,Мароко,1,Нидерландия,2,Нова година,3,ОАЕ,1,Палма де Майорка,1,Парга,1,Питвички езера,1,Португалия,2,Постойна,1,Почивки,8,Прованс,1,Речни круизи,1,С автобус,2,С тръгване от Пловдив,4,Санторини,1,Септемврийски празници,2,Със самолет,11,Топ оферти,19,Тунис,5,Турция,2,Унгария,1,Урфа,1,Франция,2,Хавана,1,Хърватия,1,Чартър,1,Черна Гора,1,Чили,1,Шанлъурфа,1,
ltr
item
Си-Ем Травел: Индия - златният триъгълник
Индия - златният триъгълник
9 дни / 7 нощувки • С включени самолетни билети, 7 нощувки, екскурзовод, езда на слонове, входни такси по програмата
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgtehLwYsFQsoZJ7Lx8RVDA1aXp1dANALXXKlmwKDqaDvyBzNr5fa2lzf2510wg3uQZetwyEcqBSfYnef3eLNytxbdqFstoB-C6y_hGdp7QVtK-J05kQIs1pxi6Z0K30BHZBHEYf3eR44IXIiZ6OcJdBIl42V2vV4HnAytD_cqvkJzMyuq4DZJ27UK-Ml8/w640-h428/Delhi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgtehLwYsFQsoZJ7Lx8RVDA1aXp1dANALXXKlmwKDqaDvyBzNr5fa2lzf2510wg3uQZetwyEcqBSfYnef3eLNytxbdqFstoB-C6y_hGdp7QVtK-J05kQIs1pxi6Z0K30BHZBHEYf3eR44IXIiZ6OcJdBIl42V2vV4HnAytD_cqvkJzMyuq4DZJ27UK-Ml8/s72-w640-c-h428/Delhi.jpg
Си-Ем Травел
https://www.siemtravel.com/2023/10/india-zlatniyat-triygylnik.html
https://www.siemtravel.com/
https://www.siemtravel.com/
https://www.siemtravel.com/2023/10/india-zlatniyat-triygylnik.html
true
4753984802384839759
UTF-8
Заредени са всички пътувания Не са намерени пътувания ВИЖТЕ ВСИЧКИ Вижте повече Отговаряне Отказване на отговора Изтриване От Начало СТРАНИЦИ ОФЕРТИ Вижте всички ВИЖТЕ ОЩЕ КАТЕГОРИЯ АРХИВ ТЪРСЕНЕ ВСИЧКИ ОФЕРТИ Няма намерени съответствия на Вашето търсене Обратно на началната страница Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб Януари Февруари Март Април Май Юни Юли Август Септември Октомври Ноември Декември Яну Фев Мар Апр Май Юни Юли Авг Сеп Окт Ное Дек току що преди 1 минута преди $$1$$ минути преди 1 час преди $$1$$ часа вчера преди $$1$$ дни преди $$1$$ седмици повече от 5 седмици Последователи Следване ТОВА ПРЕМИУМ СЪДЪРЖАНИЕ Е ЗАКЛЮЧЕНО СТЪПКА 1: Споделете в социална мрежа Стъпка 2: Кликнете линка в социалната мрежа Копиране на целия код Избиране на целия код Всички кодове бяха копирани Не могат да се копират кодовете / текстовете. Моля, натиснете [CTRL]+[C] (или CMD+C за Mac), за да копирате