Непознатата Турция - Бурса - Изник - Ескишехир

04.07.-07.07.24г. 4дни/3нощувки БЕЗ НОЩЕН ПРЕХОД
ПРОГРАМА

1 ден – Отпътуване от Пловдив в 06:00 часа от спирката пред ОББ срещу Тримонциум в посока Истанбул – Изник-Бурса. Пристигане в Изник  – носил в древността името Никея. В Християнството градът е известен с Никео-Цариградския символ на вярата, приет през 325г. на първият Вселенски събор. Съборът бил свикан от византийския император Константин Велики. Посещение на църквата "Св. София". Построена през 4в., в стил базилика, на мястото на пресичане на пътищата идващи от четири врати. През Османският период църквата е превърната в джамия от страна на Орхан Бей, а по време на Султан Сюлейман , архитекта Мимар Синан е добавил един олтар и е направил големи сводове в страничните места. Въпреки това се е запазила основната структура на църквата. Днес "Св. София" служи като музей и устоява на историята с подовите мозайки, на които има изображения на пророците Исус и Дева Мария. Посещение на Археологическия музей - Приютът Нилюфер Хатун. Построен през 1388г. от Султан Мурад I, в чест на неговата майка. Приютът е бил най-красивият пример на Османската архитектура и изкуство за 14в. През 1960г. започва да служи като музей. Разглеждане на Фабрика за керамика и Античния или както се знае от древността Римски театър, който се намира на брега на езерото и е от 2в. Има капацитет от 15 000 места.  Свободно време. Отпътуване за Бурса. Настаняване в хотел***.  Нощувка.
2 ден – Закуска. Панорамна обиколка на Бурса – четвъртият по големина град в Турция и първа столица на Османската империя. Разглеждане на забележителностите на града – известната Улу Джами с двадесет блестящи малки купола и забележителен фонтан във вътрешната част, Зелената джамия, градския парк, крепостните стени и панорманата площадка с гробниците на първите османски владетели – Осман и Орхан Бей. Посещение на Коза Хан – „прословутият път на коприната”, който е уникален с безбройните си магазинчета с копринени шалове – истинско произведение на изкуството. Свободно време. Отпътуване за Ескишехир. Настаняване в хотел***. Свободно време.  Нощувка.

3 ден - Закуска. Посещение на парк Сазова - зоопарка с аквариума е най-популярната забележителност в Ескишехир. Разположен е на площ от 400 000 кв.м. с множество ресторанти, амфитеатър за концерти на открито, най – различни тематични кътове за забавление на децата, научен център, пиратския кораб, планетариума, зоопарка и аквариума. Кулминацията в парка е приказният замък, който е първи по рода си в Турция. Обзорен тур на града.  Започваме  нашата разходка със старинната част на града и неговите цветни къщички и накити от морска пяна, етнографския музей„ Одунпазаръ“. Ескишехир ( в превод Стар град ) живописно се вие река Порсук. Около нея са изградени 6 прекрасни парка с езерца и многобройни забавления за жителите и гостите на града и това придава особено очарование на това селище. Тук е родното място на хитрия Настрадин Ходжа, който със своите шеги и невероятно чувство за хумор станал известен през вековете и е част от турския фолклор и култура. Затова неговият образ заедно с образите на много други местни и чужди величия може да се видят в Музея на восъчните фигури в Ескишехир. Интересното за този музей е, че фигурите са дело на един от кметовете на града и негови приятели. Свободно време да си купим традиционни турски сладкиши и разбира се да опитаме най – вкусното реване в Турция. В Ескишехир се намира и един от най – големите университети в света – Анатолийския, затова не се учудвайте на европейската визия на града и множеството млади забавляващи се по улиците.  Свободно време. По желание разходка с гондола. Нощувка.

4 ден - Закуска.  Отпътуване за България. Пристигане вечерта в Пловдив.

ДАТИ И ЦЕНИ

Дата: 04-07.07.2024
Цена: 438 лв.


Цената включва:
  •          нощувка със закуска  в хотел 3* в Бурса;  2 нощувки със закуска в хотел 3* в Ескишехир; 
  •          Транспорт с комфортен автобус;
  •          Екскурзоводско обслужване по целия маршрут с местен екскурзовод ;
  •          Водач от ТА;
  •          Мед. застраховка  с асистанс с покритие 2000 евро за лица до 69.99 г.;
  •          Туристическа програма в Ескишехир, Бурса и Изник;

 Цената не включва:

  •          Мед. застраховка с покритие 3000 евро за лица над 69.99г.;
·  ·          Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 7  дни от датата на подписване на договора за туристически пакет при условие, че е извършено първо плащане по договора и само в случай, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни, считано от деня на сключване на застраховката. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет и възрастта на туриста.

       Разходи от личен характер;
        Входните такси по обектите:
Разходка с гондола - 300 ТЛ/ за 4-ма души /;
- Музея на стъклото - около 50ТЛ;
- Музея на восъчните фигури - 80ТЛ;
- Двореца на приказките - 40ТЛ;
- Зоопарк и Аквариум - 90ТЛ;

Отстъпки:
Настаняване на дете от 6 до 12 години –минус 30 лв.

Доплащане:
Настаняване в единична стая – плюс 120 лв.

Забележки:
Минимален брой туристи: 35 човека ;
Необходим депозит при резервация: 30% от пакетната цена;

Доплащане до 15 дни преди датата на отпътуване;
Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител - нотариална заверка от единия или двамата родители;
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията.
Условия за анулации:
до 20 дни преди пътуването - 0%;
20 - 7 дни преди пътуването - 50 % от пакетната цена;
под 6 дни - 100%

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТАДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИУСЛОВИЯ

Необходим депозит при резервация: 50 % от пакетната цена.

Доплащане до: 15 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за провеждане на програмата: 35 човека.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой участници, необходими за осъществяване на допълнителните екскурзии: __ човека.

Език на извършване на туристическите услуги: Водач на български език.

Визови изисквания: Няма визови изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Туристическият пакет НЕ Е подходящ за лица с ограничена подвижност. Последните имат право да се обърнат към ТУРОПЕРАТОРА за допълнително съдействие и информация, съгласно чл. 110 от Закона за туризма и приложимия Регламент на Европейския парламент, според вида транспорт.

Санитарни и медицински изисквания: Няма допълнителни санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.ИНФОРМАЦИЯ

Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма: Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети. Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302. По-подробна информация за основните права по Директивата може да намерите на следния интернет адрес: https://www.siemtravel.com/p/prilozhenie-1.html

Необходими документи: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Пътуване с деца под 18 години: За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители са необходими задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) и нотариално заверено пълномощно (оригинал и копие), че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България.

Допълнителни мероприятия: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Входни такси: Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.

Право на промени: Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и да коригира цените: при група, по-малка от обявената, съобразно броя на плащащите; при място на тръгване, различно от обявеното в програмата; при промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото; при промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.

Застраховка "Отмяна на пътуване": Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода оставащ до пътуването.

Застраховка на "Отговорност на туроператора": "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е туроператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6532, който има сключен застрахователен договор за застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма. Сертификата към застраховката можете да видите на адрес: https://www.siemtravel.com/p/zastrahovka-na-to.html

Начин на плащане: По банков път по сметката на Туроператора: Титуляр - "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД; Банка - "Интернешънъл Асет Банк" АД; IBAN - BG30IABG70951000596300 (BGN); BIC - IABGBGSF

ЗАПИТВАНЕ СЕГА ИМЕЙЛ ПРИНТИРАНЕ

/fa-envelope/ ПИШЕТЕ НИ$show=/p/kontakti.html

Име

Имейл *

Съобщение *

СТРАНИЦАТА НЕ Е НАМЕРЕНА! ОТКРИЙТЕ ПЪТУВАНЕТО СИ, КАТО ОПИТАТЕ С НОВО ТЪРСЕНЕ$show=404

Име

Австрия,2,Акропол,1,Анталия,1,Април,1,Атина,2,Баварски замъци,1,Белгия,1,Будапеща,1,Будва,1,Бурса,1,варадеро,1,Виена,1,Винен тур,1,Германия,2,Гърция,4,Дания,1,Дубай,1,Дубровник,1,Екзотика,1,Екскурзии,4,Екскурзии със самолет,3,Ескишехир,1,Изник,1,Индия,1,Испания,2,Италиански езера,1,Италия,1,Кападокия,1,Кефалония,1,Копенхаген,1,Коста Аззара,1,Котор,1,Круизи,3,Куба,1,Лефкада,1,Любляна,1,Люксембург,1,Майски празници,1,Мароко,1,Нидерландия,2,ОАЕ,1,Парга,1,Питвички езера,1,Португалия,2,Постойна,1,Почивки,7,Прованс,1,Речни круизи,1,С автобус,3,С тръгване от Пловдив,4,Санторини,1,Септемврийски празници,2,Със самолет,8,Топ оферти,16,Тунис,5,Турция,2,Унгария,1,Франция,3,Хавана,1,Хърватия,1,Чартър,1,Черна Гора,1,Швейцария,1,
ltr
item
Си-Ем Травел: Непознатата Турция - Бурса - Изник - Ескишехир
Непознатата Турция - Бурса - Изник - Ескишехир
04.07.-07.07.24г. 4дни/3нощувки БЕЗ НОЩЕН ПРЕХОД
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJdY9EUJMtDEa8_rdz8xsesxNPpUCeK8hEXTfKdtib6TUq9bW8luFXufr61IojGmyVYKO3JQzOJLqp10uJgq_bSBnY8pYTHNlHg7QfePmyrURsdgpklEVmrvXIDlZ-qhI-Z3lV32vQ8TrNMTitccDWWOD-5Cl8Cwd9j9pL9uqJFsWNnfQ9cdS5fVr_0sY/w300-h400/350022857_767090228539354_6910717378065548303_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJdY9EUJMtDEa8_rdz8xsesxNPpUCeK8hEXTfKdtib6TUq9bW8luFXufr61IojGmyVYKO3JQzOJLqp10uJgq_bSBnY8pYTHNlHg7QfePmyrURsdgpklEVmrvXIDlZ-qhI-Z3lV32vQ8TrNMTitccDWWOD-5Cl8Cwd9j9pL9uqJFsWNnfQ9cdS5fVr_0sY/s72-w300-c-h400/350022857_767090228539354_6910717378065548303_n.jpg
Си-Ем Травел
https://www.siemtravel.com/2024/06/nepoznatata-turcia.html
https://www.siemtravel.com/
https://www.siemtravel.com/
https://www.siemtravel.com/2024/06/nepoznatata-turcia.html
true
4753984802384839759
UTF-8
Заредени са всички пътувания Не са намерени пътувания ВИЖТЕ ВСИЧКИ Вижте повече Отговаряне Отказване на отговора Изтриване От Начало СТРАНИЦИ ОФЕРТИ Вижте всички ВИЖТЕ ОЩЕ КАТЕГОРИЯ АРХИВ ТЪРСЕНЕ ВСИЧКИ ОФЕРТИ Няма намерени съответствия на Вашето търсене Обратно на началната страница Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб Януари Февруари Март Април Май Юни Юли Август Септември Октомври Ноември Декември Яну Фев Мар Апр Май Юни Юли Авг Сеп Окт Ное Дек току що преди 1 минута преди $$1$$ минути преди 1 час преди $$1$$ часа вчера преди $$1$$ дни преди $$1$$ седмици повече от 5 седмици Последователи Следване ТОВА ПРЕМИУМ СЪДЪРЖАНИЕ Е ЗАКЛЮЧЕНО СТЪПКА 1: Споделете в социална мрежа Стъпка 2: Кликнете линка в социалната мрежа Копиране на целия код Избиране на целия код Всички кодове бяха копирани Не могат да се копират кодовете / текстовете. Моля, натиснете [CTRL]+[C] (или CMD+C за Mac), за да копирате